Předmět: Primice Dr. Mult. P. Přibyla 19.10.15 13:35
Byla vskutku nádherná. Přestože pater jest v ritu všech věků nesvěcen, zvládl opravdu perfektně. Kázání rovněž pohladilo duši reakčního živla, hudba byla skvostná.
deactivated Sodalitium pianum
Počet příspěvků : 475 Na +T+ od : 31. 10. 14
Předmět: Re: Primice Dr. Mult. P. Přibyla 19.10.15 13:45
Nutno dodat, že si takovou "primici" nedovedu představit u dr. mult. Přibyla před sedmi či dokonce pěti lety.
Modleme se však dále za tohoto kněze, aby vytrval na cestě po níž se vydal, protože dokud nás nezastihne smrt, nemůžeme si být nikdo ničím jisti a je jasné, že Ďábel útočí předně na kněze, kteří slouží Tradiční (vizme fra Cypriána).
P.S.: Jakube, gratulki k 9900 příspěvku.
VND The Big Boss
Počet příspěvků : 229 Na +T+ od : 02. 11. 14
Předmět: Re: Primice Dr. Mult. P. Přibyla 19.10.15 15:55
Super!
Thomas More Advokát maličkých
Počet příspěvků : 604 Věk : 56 Na +T+ od : 26. 06. 10
Předmět: Re: Primice Dr. Mult. P. Přibyla 19.10.15 21:12
taky mě to těší
René Václavek Obecní drbna
Počet příspěvků : 2775 Věk : 64 Bydliště : Pod Sv.Hostýnem Na +T+ od : 19. 04. 07
Předmět: Re: Primice Dr. Mult. P. Přibyla 20.10.15 7:07
Bude biritualista ?
Předmět: Re: Primice Dr. Mult. P. Přibyla 20.10.15 8:19
K dispozici je již i záznam mše svaté, který doporučuji k shlédnutí p.t. čtenářstvu...
bJ Sodalitium pianum
Počet příspěvků : 1030 Na +T+ od : 10. 11. 09
Předmět: Re: Primice Dr. Mult. P. Přibyla 20.10.15 9:49
„21. neděle v mezidobí“?
Jinak jsem také rád, že se to s p. doc. docela dobře vyvíjí, hlavně, ať se to někde nezasekne nebo nepřesmykne, jak píše LR.
Thomas More Advokát maličkých
Počet příspěvků : 604 Věk : 56 Na +T+ od : 26. 06. 10
Předmět: Re: Primice Dr. Mult. P. Přibyla 20.10.15 10:51
bJ napsal:
„21. neděle v mezidobí“?
Jinak jsem také rád, že se to s p. doc. docela dobře vyvíjí, hlavně, ať se to někde nezasekne nebo nepřesmykne, jak píše LR.
to se vystříbří
bJ Sodalitium pianum
Počet příspěvků : 1030 Na +T+ od : 10. 11. 09
Předmět: Re: Primice Dr. Mult. P. Přibyla 20.10.15 11:49
Nevystříbří, to řekl pan kanovník Gerndt a tam je ten trend, podle všeho, opačný.
Předmět: Re: Primice Dr. Mult. P. Přibyla 20.10.15 12:45
Právě pamětliv trpké zkušenosti Gerndtovy vyzývám všechny k modlitbám za docenta P., jelikož jich jistě potřebuje nadmíru.
bJ napsal:
Nevystříbří, to řekl pan kanovník Gerndt a tam je ten trend, podle všeho, opačný.
Iva Podzimková obecni blb
Počet příspěvků : 269 Na +T+ od : 20. 09. 11
Předmět: Re: Primice Dr. Mult. P. Přibyla 20.10.15 22:08
Díky za zprostředkování záznamu té mše sv. Co však velice ruší jsou povykující děti.Na konzertě, v kině nebo v divadle by pořadatelé zjednali klid. Proč to nejde při posvátné liturgii zařídit. Vždyť i rodiče se nemohou soustředit a o celebrantovi ani nemluvě. Na NOmu to trpí, aby se rodiny neurazily, co kdyby přestali chodit do kostela :O(
Předmět: Re: Primice Dr. Mult. P. Přibyla 21.10.15 7:06
Paní Podzimková, na té liturgii jsem byl a shodou okolností jsem stál vzadu, takže se k tomu mohu fundovaně vyjádřit.
Rodiče dělali maximum pro to, aby děti někřičely. Když dítě začalo zlobit, vyšli s ním ven, nebo se mu jinak plně věnovali.
Jste jistě velmi citlivá bytost, když vás to tolik ruší. Já jsem klečel uprostřed té skupiny s dětmi (přestože jsem přišel sám, bez manželky i bez dětí) a nerušilo mě to ani v nejmenším. Ani u ostatních jsem si nevšiml, že by jim to vadilo.
Jste buď tak stará, že si to nepamatujete, nebo bezdětná, takže to nevíte, nebo zatrpklá, takže na to kašlete, ale malé děti do dvou, tří let věku, prostě občas zařvou. Pokud s tím rodiče něco dělají - což je tento případ - nevidím v tom žádný problém. Povykující děti = děti pobíhají a křičí. To není, opakuji, tento případ. Při hodinu a půl dlouhé liturgii je u malých dětí jasné, že občas něco zakřičí nebo zažvatlají. Jsou to děti.
Jinak kostel je poměrně hodně malý, proto se může zdát, když některé dítě užije vlastních hlasivek, že je tam velký hluk.
Paní Podzimková, radím Vám důrazně ke klidu.
Iva Podzimková napsal:
Díky za zprostředkování záznamu té mše sv. Co však velice ruší jsou povykující děti.Na konzertě, v kině nebo v divadle by pořadatelé zjednali klid. Proč to nejde při posvátné liturgii zařídit. Vždyť i rodiče se nemohou soustředit a o celebrantovi ani nemluvě. Na NOmu to trpí, aby se rodiny neurazily, co kdyby přestali chodit do kostela :O(
Fr. Albert T.O.P. Gründer
Počet příspěvků : 10044 Na +T+ od : 29. 11. 06
Předmět: Re: Primice Dr. Mult. P. Přibyla 21.10.15 7:32
Též nemohu říci, že by mi to vadilo.
JakubAlbert Aktivní uživatel
Počet příspěvků : 200 Na +T+ od : 06. 02. 12
Předmět: Re: Primice Dr. Mult. P. Přibyla 21.10.15 8:24
Jasně děti občas zařvou, při zlobení je odchod namístě, ale stejně jste měl štěstí na děti a rodiče, jelikož pobíhající děti nebo rodiče krmící děti křupkami, nejsou u sv. Gabriela zas takový ojedinělý zjev.
Předmět: Re: Primice Dr. Mult. P. Přibyla 21.10.15 11:10
Nevím, nemůžu hodnotit...tak často tam nechodím.
V tomto konkrétním případě se věci odehrály jak o tom shora.
JakubAlbert napsal:
Jasně děti občas zařvou, při zlobení je odchod namístě, ale stejně jste měl štěstí na děti a rodiče, jelikož pobíhající děti nebo rodiče krmící děti křupkami, nejsou u sv. Gabriela zas takový ojedinělý zjev.
Fr. Augustin T.O.P. Admin
Počet příspěvků : 485 Věk : 40 Na +T+ od : 01. 07. 11
Předmět: Re: Primice Dr. Mult. P. Přibyla 16.11.15 18:33
Dnes budu výjimečně sprostý, neb se to na +T+ smí:
Komu vadí přiměřené dětské projevy při liturgii, nechť si nafackuje a omývá si přirození vlažnou vodou dokud se neuklidní, nebo chodí na NOM v 6:00 v nějaké prdeli, kam přijdou jen staré babky které nemohou dospat a je tam hrobové ticho.
Možná žiju v jiném vesmíru, ale na naší planetě dítě v kojeneckém věku nevydrží sedět a mlčet hodinu nebo hodinu a půl! Je nutné ho občas vzít na procházku, dát mu napít a nebo pár piškotů do pusy a nebo mu dát něco nezávadného na hraní. Stejně jako doma.
Edit: Děkuji za upřesnění, omlouvám se za mylnou informaci. Netušila jsem, že jsou hned dva jmenovci. Děkuji za pochopení.
Naposledy upravil Catharina T.O.P. dne 21.04.16 10:10, celkově upraveno 1 krát (Reason for editing : doplnění)
Fr. Albert T.O.P. Gründer
Počet příspěvků : 10044 Na +T+ od : 29. 11. 06
Předmět: Re: Primice Dr. Mult. P. Přibyla 21.04.16 9:51
To je někdo jinej.
Předmět: Re: Primice Dr. Mult. P. Přibyla 21.04.16 10:56
Ve skutečnosti jsou tři. Ještě je P. Stanislav Přibyl nějakej misionář někde v Asii...
...jinak zajímavost: tito dva Stainslavové Přibylové (doc. vs MSGRe.) byli svěceni na kněze při tomtéž obřadu a, samozřejmě, potměšilý ceremonář je postavil vedle sebe. Ale to je jen taková perlička.