Tak samozřejmě máte pravdu, o tom není sporu a děkuji za Vaše odpovědi. Jistěže nelze platně vysvětit ženu na kněze - přesněji kněžku - o tom žádná.
Spíš mě nemile udivil fakt, že se tato činnost údajně v ČR tajně děje, i když podle výše uvedeného jde o "veřejné tajemství". V tom jsem byla optimista a nemyslela jsem si, že na tom je naše země tak špatně...
Souhlasím: Dáma, která slouží jako tzv. "vězeňský kaplan" je ze všech zvolených žen ta nejlepší. Jen bych pozměnila název té funkce: místo mnohoznačného "kaplan" (jako kdyby žena - laik byla de facto kněz na nižší úrovni, například kaplan na faře v Horní Dolní) bych ji nazvala "vězeňský katecheta", který také může (ale nemusí, závisí na osobách ve VTOSu) vykonávat činnost jako "křesťanský psycholog". Tam by nebyl vůbec ohrožen status funkce kněze - kaplana a nikdo by paní nepodezíral z toho, že se snad "pokouší sloužit mši svatou", jak bylo ve zmíněném pořadu řečeno.
Naopak nemile mě v pořadu překvapily řeholní sestry z České kongregace sester dominikánek (konkrétně RNDr. Gabriela (Ivana) Vlková ThD., OP), které sice nepropagují svěcení žen na kněze, ale také rozhodně nehájí katolickou Víru a Tradici. Bohužel! :'-(
A další překvapivá nemilá zjištění jako paní MUDr. Marie Svatošová, zakladatelka hospicového hnutí v ČR, která nemůže být "nemocničním kaplanem" již několik let a katolická církev jí stále odmítá tuto funkci (snad kvůli teologickým názorům této dámy? Anebo je tzv. "nemocničních kaplanů" dostatek a není potřeba dalších?), dále známá paní Doc. PhDr. Mireia Ryšková, Th.D. atd.