| Bezbolestná sebedestrukce | |
|
+14Fr. Augustin T.O.P. Iva Podzimková Adalbert JL Irenej Michal Kretschmer bJ Thomas More René Václavek Antonio Ghislieri Mr.Difficult Josafat Fr. Albert T.O.P. Quido van Rijn 18 posters |
|
Myslíte si, že je možné "evangelizovat" stylem disco show? | Ano | | 5% | [ 2 ] | Ne | | 95% | [ 39 ] |
| Celkem hlasů : 41 | | Poll closed |
|
Autor | Zpráva |
---|
Michal Kretschmer Admin
Počet příspěvků : 3365 Věk : 80 Bydliště : Praha Na +T+ od : 06. 12. 06
| Předmět: Re: Bezbolestná sebedestrukce 30.01.13 19:29 | |
| Jedna známá mi poslala mailem podklady k tomu, co se učí na KTF UK v oblasti morální teologie a požadavky na státnice. Dotyčná studuje na té fakultě a do jisté míry tuší, že leccos tam není v pořádku.
Jsou tam různé nesmysly až bludy a hlavně celá metoda výuky je vadná. Pochybná povinná literatura (Anzenbacher, Weber), chybí klasická díla morýlní teologie.
Nechápu, proč tam někdo studuje. Mám za to, že pokud někdo nemá už pevnou víru a jisté theologické vzdělání, že navštěvovat tiuto fakultu může být pro něj vážným nebezpečím pro víru. | |
|
| |
René Václavek Obecní drbna
Počet příspěvků : 2775 Věk : 64 Bydliště : Pod Sv.Hostýnem Na +T+ od : 19. 04. 07
| Předmět: Re: Bezbolestná sebedestrukce 30.01.13 22:39 | |
| | |
|
| |
Michal Kretschmer Admin
| Předmět: Re: Bezbolestná sebedestrukce 04.02.13 18:03 | |
| | |
|
| |
Anonymní Anonymní
| Předmět: Re: Bezbolestná sebedestrukce 05.02.13 9:22 | |
| Pozitivní evoluce je jasné "New Age". O tom není sporu. Ale myslím, že Janeček vychňoupl paní/slečnu Bostlovou jako magorku a střílí si z ní. Tak blbej, aby to říkal otevřeně není. A ona je - podle toho, co čtu - poněkud zvláštní/výstřední/divná paní/slečna. |
|
| |
Michal Kretschmer Admin
| Předmět: Re: Bezbolestná sebedestrukce 05.02.13 17:40 | |
| Můžete mít pravdu. Texty Bostlové mi připadaly zvláštní především svou stylizací. Takže jsem tušil nějaký problém. | |
|
| |
Stoofi Sodalitium pianum
Počet příspěvků : 540 Věk : 46 Bydliště : Praha Na +T+ od : 05. 03. 08
| Předmět: Re: Bezbolestná sebedestrukce 06.02.13 18:24 | |
| - Michal Kretschmer napsal:
- Můžete mít pravdu. Texty Bostlové mi připadaly zvláštní především svou stylizací. Takže jsem tušil nějaký problém.
Osobně jsem s ní mluvil. Regulérní cvok. | |
|
| |
Mr.Difficult Svůdce maličkých
Počet příspěvků : 4135 Bydliště : Země Koruny svatováclavské Na +T+ od : 01. 12. 06
| Předmět: Re: Bezbolestná sebedestrukce 06.02.13 19:04 | |
| - Stoofi napsal:
- Michal Kretschmer napsal:
- Můžete mít pravdu. Texty Bostlové mi připadaly zvláštní především svou stylizací. Takže jsem tušil nějaký problém.
Osobně jsem s ní mluvil. Regulérní cvok. Jak se to projevovalo? Ne vše, co se na první pohled jeví jako duševní porucha, duševní poruchou je. | |
|
| |
Stoofi Sodalitium pianum
| Předmět: Re: Bezbolestná sebedestrukce 07.02.13 12:19 | |
| - Mr.Difficult napsal:
- Stoofi napsal:
- Michal Kretschmer napsal:
Osobně jsem s ní mluvil. Regulérní cvok. Jak se to projevovalo? Ne vše, co se na první pohled jeví jako duševní porucha, duševní poruchou je. Neadekvátní, přehnanou reakcí na normální dotazy. | |
|
| |
Fr. Albert T.O.P. Gründer
Počet příspěvků : 10044 Na +T+ od : 29. 11. 06
| Předmět: Re: Bezbolestná sebedestrukce 27.02.13 8:37 | |
| Bohoslovec Zdeněk Drštka je veselý chlapík... | |
|
| |
Anonymní Anonymní
| Předmět: Re: Bezbolestná sebedestrukce 27.02.13 10:08 | |
| Náhodou, mně to přijde celkem vtipné. |
|
| |
| Předmět: Re: Bezbolestná sebedestrukce 27.02.13 10:20 | |
| Že to přišlo vtipné Tobě, to mne nepřekvapuje Ale je to druh vtipu vhodný tak do hospody po pátém pivě. Ne k chlubení se na signálech. | |
|
| |
Anonymní Anonymní
| Předmět: Re: Bezbolestná sebedestrukce 27.02.13 10:28 | |
| Já myslel, že je to fotka po pěti pivech před hospodou, samozřejmě. |
|
| |
Anonymní Anonymní
| Předmět: Re: Bezbolestná sebedestrukce 27.02.13 13:57 | |
| Nádodou, byl by z něho dobrý karikaturista. Škoda, že své nadání mrhá na obskurní duchopravné akademii. |
|
| |
| Předmět: Re: Bezbolestná sebedestrukce 27.03.13 12:28 | |
| | |
|
| |
Anonymní Anonymní
| Předmět: Re: Bezbolestná sebedestrukce 27.03.13 12:46 | |
| Jo, taky jsem měl svátek v postu. Je to veliká milost! :-) A ten chameleon!!! |
|
| |
| Předmět: Re: Bezbolestná sebedestrukce 05.06.13 8:22 | |
| | |
|
| |
thomas Aktivní uživatel
Počet příspěvků : 62 Bydliště : Zlínsko Na +T+ od : 29. 05. 11
| Předmět: Re: Bezbolestná sebedestrukce 05.06.13 14:35 | |
| Já chodím na NOM pohřby a můžu Vám říct, že tohle je ještě malé faux pas... Obvykle kněz říká: " Je v nebi a odtud vás bude provázet" nebo "váš tatínek přejel lodí do jiného světa... zatímco na tomto břehu se s ním loučíte v slzách, na druhé straně jej radostně vítají.." nebo "pokud se na nás tam shora díváš..." (obvykle se všichni kněží, co znám, vyhýbají slovním spojením hřích - peklo, trest atd. Civilní pohřby pak nejčastěji opisují některé složky náboženství alegoricky přeměněným na koloběh přírody "listí uvadá a opadá... přichází chlad a zima". Tenhle padre z Brna se pokusil do té jalovosti jakou obvykle oplývají "homilie" vnést trochu nauky, i když to totálně zkopal... | |
|
| |
Iva Podzimková obecni blb
Počet příspěvků : 269 Na +T+ od : 20. 09. 11
| Předmět: Re: Bezbolestná sebedestrukce 05.06.13 22:41 | |
| Divím se, že toho kněze lidé nevypískali.... | |
|
| |
René Václavek Obecní drbna
Počet příspěvků : 2775 Věk : 64 Bydliště : Pod Sv.Hostýnem Na +T+ od : 19. 04. 07
| Předmět: Re: Bezbolestná sebedestrukce 06.06.13 10:03 | |
| ....tvůj služebník XY se již s tebou, Pane, raduje v nebeském království... | |
|
| |
Anonymní Anonymní
| Předmět: Re: Bezbolestná sebedestrukce 06.06.13 11:20 | |
| Tak výrok: "...váš tatínek přejel lodí do jiného světa... zatímco na tomto břehu se s ním loučíte v slzách, na druhé straně jej radostně vítají.." je skoro určitě pravdivé i pokud jde dotyčný do pekla. Myslím, že pekelníci mají upřímnou radost z každé duše, která mezi ně přijde a kterou mohou po celou věčnost trápit. - thomas napsal:
- Já chodím na NOM pohřby a můžu Vám říct, že tohle je ještě malé faux pas... Obvykle kněz říká: " Je v nebi a odtud vás bude provázet" nebo "váš tatínek přejel lodí do jiného světa... zatímco na tomto břehu se s ním loučíte v slzách, na druhé straně jej radostně vítají.." nebo "pokud se na nás tam shora díváš..." (obvykle se všichni kněží, co znám, vyhýbají slovním spojením hřích - peklo, trest atd. Civilní pohřby pak nejčastěji opisují některé složky náboženství alegoricky přeměněným na koloběh přírody "listí uvadá a opadá... přichází chlad a zima". Tenhle padre z Brna se pokusil do té jalovosti jakou obvykle oplývají "homilie" vnést trochu nauky, i když to totálně zkopal...
|
|
| |
Stoofi Sodalitium pianum
| Předmět: Re: Bezbolestná sebedestrukce 06.06.13 14:28 | |
| Radost určitě nemají, protože i jejich utrpení se zvětšuje utrpením další ubohé duše v pekle. V pekle nemá radost nikdo. - Timor Mortis napsal:
- Tak výrok: "...váš tatínek přejel lodí do jiného světa... zatímco na tomto břehu se s ním loučíte v slzách, na druhé straně jej radostně vítají.." je skoro určitě pravdivé i pokud jde dotyčný do pekla. Myslím, že pekelníci mají upřímnou radost z každé duše, která mezi ně přijde a kterou mohou po celou věčnost trápit.
- thomas napsal:
- Já chodím na NOM pohřby a můžu Vám říct, že tohle je ještě malé faux pas... Obvykle kněz říká: " Je v nebi a odtud vás bude provázet" nebo "váš tatínek přejel lodí do jiného světa... zatímco na tomto břehu se s ním loučíte v slzách, na druhé straně jej radostně vítají.." nebo "pokud se na nás tam shora díváš..." (obvykle se všichni kněží, co znám, vyhýbají slovním spojením hřích - peklo, trest atd. Civilní pohřby pak nejčastěji opisují některé složky náboženství alegoricky přeměněným na koloběh přírody "listí uvadá a opadá... přichází chlad a zima". Tenhle padre z Brna se pokusil do té jalovosti jakou obvykle oplývají "homilie" vnést trochu nauky, i když to totálně zkopal...
| |
|
| |
Anonymní Anonymní
| Předmět: Re: Bezbolestná sebedestrukce 06.06.13 14:32 | |
| A já myslel, že ti démoni (ne ostatní duše, ale démoni) že se radují že mají další duše k trápení. Ale je fakt, že v pekle by radost být neměla. - Stoofi napsal:
- Radost určitě nemají, protože i jejich utrpení se zvětšuje utrpením další ubohé duše v pekle. V pekle nemá radost nikdo.
- Timor Mortis napsal:
- Tak výrok: "...váš tatínek přejel lodí do jiného světa... zatímco na tomto břehu se s ním loučíte v slzách, na druhé straně jej radostně vítají.." je skoro určitě pravdivé i pokud jde dotyčný do pekla. Myslím, že pekelníci mají upřímnou radost z každé duše, která mezi ně přijde a kterou mohou po celou věčnost trápit.
- thomas napsal:
|
|
| |
Anonymní Anonymní
| Předmět: Re: Bezbolestná sebedestrukce 07.06.13 11:51 | |
| Původně jsem si myslel, že tento článek je jen výplodem mé únavou zamořené mysli, ale zdá se, že se jedná o reál. :-O |
|
| |
Mr.Difficult Svůdce maličkých
Počet příspěvků : 4135 Bydliště : Země Koruny svatováclavské Na +T+ od : 01. 12. 06
| Předmět: Re: Bezbolestná sebedestrukce 07.06.13 12:49 | |
| Prorok Izajáš označuje onu královnu co má počít Emanuele hebr. almá - což znamená mladá neprovdaná žena (panna je hebr betúlá), to proto, že v náboženské společnosti protě mladá, neprovdaná žena je panna. Septuaginta ale ono almá překládá jako panna Παρθένος
Použít to dnes je hovadismus, když vidím dnešní euromládež chápu, že Evropany pohlaví obého považují konservativnější menšiny třeba Vietnamci za dobytek. Dnes již almá není zpravidla panna, ale je velmi často kurvička πόρνη | |
|
| |
| Předmět: Re: Bezbolestná sebedestrukce 01.08.13 16:57 | |
| | |
|
| |
Sponsored content
| Předmět: Re: Bezbolestná sebedestrukce | |
| |
|