Mr.Difficult Svůdce maličkých

Počet příspěvků : 4135 Bydliště : Země Koruny svatováclavské Na +T+ od : 01. 12. 06
 | Předmět: Re: Co mi hnulo žlučí 14.12.10 13:42 | |
| Bohužel tady už končí legrace a jde o duše. | |
|
Anonymní Anonymní

| Předmět: Re: Co mi hnulo žlučí 14.12.10 16:14 | |
| - Mr.Difficult napsal:
- Bohužel tady už končí legrace a jde o duše.
Nebyl bych tak vážný. Ve hře je přičitatelnost, resp. příčetnost oněch politováníhodných etických subjektů. |
|

Počet příspěvků : 4135 Bydliště : Země Koruny svatováclavské Na +T+ od : 01. 12. 06
 | Předmět: Smutné 09.04.11 19:19 | |
| | |
|

| Předmět: Složka Petráček 10.12.13 14:23 | |
| | |
|
Fr. Albert T.O.P. Gründer

Počet příspěvků : 10044 Na +T+ od : 29. 11. 06
 | Předmět: Re: Co mi hnulo žlučí 10.12.13 16:46 | |
| Že to čtete. Já bych teda nemoh. Jandour však v diskusi řádí mocně. | |
|
René Václavek Obecní drbna

Počet příspěvků : 2775 Věk : 63 Bydliště : Pod Sv.Hostýnem Na +T+ od : 19. 04. 07
 | Předmět: Re: Co mi hnulo žlučí 10.12.13 23:37 | |
| | |
|
Iva Podzimková obecni blb

Počet příspěvků : 269 Na +T+ od : 20. 09. 11
 | Předmět: Re: Co mi hnulo žlučí 11.12.13 20:38 | |
| Dávno víme, že Chánet je žumpa. Slušní lidé odtud odešli a ostatní ho ani nečtou!!! | |
|

| Předmět: Re: Co mi hnulo žlučí 11.01.14 16:18 | |
| | |
|
Anonymní Anonymní

| Předmět: Re: Co mi hnulo žlučí 12.01.14 8:37 | |
| |
|
Anonymní Anonymní

| Předmět: Re: Co mi hnulo žlučí 25.05.16 12:40 | |
| Další skandální rozhovor "Tradice není recyklace hotových řešení"http://christnet.cz/clanky/5721/tradice_neni_recyklace_hotovych_reseni.urlNeo-modernistický kněz Doc. PhDr. Tomáš Petráček Ph.D., Th.D. evidentně lže a hrubě křivdí S.E.R. Msgr Marcelu Lefebvreovi, když o něm píše následující. Cituji z uvedeného rozhovoru: "Existuje spousta lidí, kteří se necítí dobře v současné době, nenávidí liberální společnost, pohrdají jí, ale nechtějí být pankáči, skinheady, nebo gotiky, tak pořád ještě mohou být integrální katolíci a cítit se velmi dobře, jako „katolická šlechta“, ale vlastně jim jde jen o to odmítat společnost a pohrdat jí. A ukázat, že jsou nad ní, že rozumí, o co ve světě jde. O náboženství tam ale nikdy nešlo. U Lefebvra je jasné, že šlo vždy o politiku."- Tak předně vždy jde o spásu nesmrtelných duší, "Suprema lex salus animarum." To není žádné politicum.- Pokud jde o mně osobně, jsem hříšník a rozhodně se jako "katolická šlechta" necítím. Cituji dále: "Jak se u Lefebvra projevilo, že šlo o politiku?""On vychází z integrálního katolicismu, který chápe církev jako klíčový nástroj v boji mezi starým řádem společnosti a tím novým liberálně demokratickým. A církev je nositelkou konzervativních stavovských hodnot, nástroj boje proti moderně. Misionář Lefebvre odchází z Afriky v momentu, když se církev rozhodne, že nebude bojovat za práva evropských koloniálních mocností. Nejpozději je to u celé skupiny lefebvristů patrné od roku 2007. Stále tvrdili, že jim jde jenom o právo sloužit starý ritus. Ačkoliv Benedikt XVI. dal právo všem kněžím celebrovat tridentský ritus, přesto se neintegrovali zpátky. Vždy šlo o politické otázky, proto ta fixace na otázky jako je svoboda svědomí a náboženství, ekumenismus, lidská práva."- S.E. Mgr Thomas Aquin O.S.B. řekl v homilii v Puy-en-Velay A.D. 2016: Jednoho dne v Barroux - nebyl jsem přítomen v hovorně, ale byl jsem v klášteře - vyprávěl [S.E.R. Msgr Lefebvre] o setkání, o rozhovoru, který měl s kardinálem Ratzingerem (nemýlím-li se) a řekl kardinálovi: « Pro Vás je Náš Pán Ježíš Kristus nezávazný. Pro nás ne! Pro nás je Náš Pán Ježíš Kristus Všechno. » A říkaje to, tekly mu slzy z očí; Mniši byli velmi pohnuti, velmi vzděláni. Pro něho Náš Pán je Vše. Dnes lidé chtějí dát pouze nějakou část; lidé Mu chtějí dát ohraničené místo, vymezené místo.Originál: Un jour, au Barroux, je n’étais pas présent au parloir mais j’étais présent au monastère, il avait raconté une entrevue, une conversation qu’il avait eue avec le Cardinal Ratzinger (si je ne me trompe) et il a dit au Cardinal : « Pour vous, Notre-Seigneur Jésus-Christ est facultatif. Pour nous, non ! Pour nous, Notre-Seigneur Jésus-Christ est tout. » Et en disant ça, les larmes ont coulé de ses yeux ; les moines ont été très émus, très édifiés. Pour lui, Notre-Seigneur est tout. Aujourd’hui, on veut donner seulement une partie; on veut Lui donner une place mesurée, une place restreinte. |
|
JPS Sodalitium pianum

Počet příspěvků : 62 Bydliště : Praha Na +T+ od : 06. 04. 13
 | Předmět: Re: Co mi hnulo žlučí 25.05.16 17:47 | |
| Petráček pro mě není historikem, protože historii překrucuje....tak jako neexistuje piánská církev, kterou se neustále ohání, je buď katolická Církev nebo není žádná...od něj bych si nepřečetl nic, protože bych se akorát, dámy prominou, nasral. Ale pro pana Petráčka existuje pouze vše pokoncilní a kdo je proti změnám, je zapšklý člen piánské církve a měl by být exkomunikován (má domněnka).. | |
|
René Václavek Obecní drbna

Počet příspěvků : 2775 Věk : 63 Bydliště : Pod Sv.Hostýnem Na +T+ od : 19. 04. 07
 | Předmět: Re: Co mi hnulo žlučí 25.05.16 21:50 | |
| Petráček není katolíkem , historikem...a teologem . | |
|
Laurentius 12 Aktivní uživatel

Počet příspěvků : 13 Na +T+ od : 24. 01. 13
 | Předmět: Re: Co mi hnulo žlučí 06.08.20 10:56 | |
| | |
|
JL Trady

Počet příspěvků : 1863 Na +T+ od : 06. 06. 08
 | Předmět: Re: Co mi hnulo žlučí 26.06.21 23:03 | |
| Tak ono to tu přece jen ještě žije! První co mně napadlo, jestli jsou naostro  Jinak zcela běžný standard současných farností i s ne příliš mladým knězem. | |
|
Viribus Unitis

Počet příspěvků : 21 Na +T+ od : 05. 09. 13
 | Předmět: Re: Co mi hnulo žlučí 10.11.22 21:32 | |
| Moc to tu nežije, smutné. | |
|
Sponsored content
 | Předmět: Re: Co mi hnulo žlučí  | |
| |
|