+ + + T R A D I T I O + + +
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

+ + + T R A D I T I O + + +

Katolické fórum pro katolíky, ochránce nenarozeného života a všechny, pro které je Salus animarum opravdu suprema lex.

PříjemPříjem  PortálPortál  Latest imagesLatest images  RegistraceRegistrace  Přihlášení  
Similar topics

RIP dominikánský ritus u svatého Jiljí

Goto down 
    +12
    Stoofi
    VND
    Norbertus Minimus
    Fr. Augustin T.O.P.
    Michal Kretschmer
    Kolcok
    Torquemada
    Mr.Difficult
    Fr. Albert T.O.P.
    Ave
    JPS
    Iva Podzimková
    16 posters
    Jdi na stránku : Previous  1, 2, 3
    AutorZpráva
    Norbertus Minimus
    Aktivní uživatel
    Aktivní uživatel
    Norbertus Minimus

Počet příspěvků : 41
    Na +T+ od : 16. 11. 07

RIP dominikánský ritus u svatého Jiljí - Stránka 3 Empty
    PříspěvekPředmět: Re: RIP dominikánský ritus u svatého Jiljí   RIP dominikánský ritus u svatého Jiljí - Stránka 3 Icon_minitime25.04.14 22:25

Iva Podzimková napsal:
    Vsadím boty, že čubka je pastorační asistentka,nebo farnice.

Nezlobte se, ale myslím si, že trochu autocenzury by nebylo na škodu. Různí vlci a podobné zrůdy se určitě tetelí blahem, když čtou takovéto výlevy.
    Návrat nahoru Goto down
    Mr.Difficult
    Svůdce maličkých
    Svůdce maličkých

Počet příspěvků : 4135
    Na +T+ od : 01. 12. 06

PříspěvekPředmět: Re: RIP dominikánský ritus u svatého Jiljí   RIP dominikánský ritus u svatého Jiljí - Stránka 3 Icon_minitime26.04.14 9:17

Máme šťavnatý slovanský jazyk, s malebnými přízvisky ...

Současná diskuse sice možná na jednu stranu těší vlky, ale na druhou stranu existuje cosi, co se v sociologii nazývá sociální kontrola - tj. tlak na konformizaci se společenskou normou. V případě, který je diskutován, by mělo celé církevní společenství vyvinout takový společenský tlak, aby pokračování ve zmíněném jednání nebylo snadné, na první místě to je příslušný ordinář s pravomocí uvalovat církevní tresty včetně exkomunikace za účele, nápravy a expiace, ovšem již fakt, že jsem slyšel o podpoře okolí, a o tom, jak ti co jsou proti jsou úzkoprsí a zlí, naprosto legitimuje tlak aspoň ze strany věřících.
    Návrat nahoru Goto down
    Iva Podzimková
    obecni blb
    obecni blb
    Iva Podzimková

Počet příspěvků : 269
    Na +T+ od : 20. 09. 11

PříspěvekPředmět: Re: RIP dominikánský ritus u svatého Jiljí   RIP dominikánský ritus u svatého Jiljí - Stránka 3 Icon_minitime26.04.14 20:53

Díky,Mr.Difficult.
    vystihl jste to dobře, naprosto lépe než já.... :O)
    Návrat nahoru Goto down
    Fr. Augustin T.O.P.
    Admin
    Admin
    Fr. Augustin T.O.P.

Male Počet příspěvků : 485
    Věk : 40
    Na +T+ od : 01. 07. 11

PříspěvekPředmět: Re: RIP dominikánský ritus u svatého Jiljí   RIP dominikánský ritus u svatého Jiljí - Stránka 3 Icon_minitime28.04.14 11:55

V případě, který je diskutován se především zapomíná, že vinu na tom mají oba a v případě osoby z duchovního stavu á ta vina těžší dopady.
    Návrat nahoru Goto down
    Norbertus Minimus
    Aktivní uživatel
    Aktivní uživatel
    Norbertus Minimus

Počet příspěvků : 41
    Na +T+ od : 16. 11. 07

PříspěvekPředmět: Re: RIP dominikánský ritus u svatého Jiljí   RIP dominikánský ritus u svatého Jiljí - Stránka 3 Icon_minitime28.04.14 22:30

bismarck napsal:
    V případě, který je diskutován se především zapomíná, že vinu na tom mají oba a v případě osoby z duchovního stavu á ta vina těžší dopady.

Souhlasím, to co mi především vadilo jsou některé výrazy, které by snad byly pochopitelné - i když ne omluvitelné - v hospodě po pátém pivu. Nebylo by lepší se za ně - a zároveň i za nás - o to více modlit?
    Návrat nahoru Goto down
    Anonymní
    Anonymní
    Anonymous

PříspěvekPředmět: Re: RIP dominikánský ritus u svatého Jiljí   RIP dominikánský ritus u svatého Jiljí - Stránka 3 Icon_minitime27.01.15 12:33

Aktuální oznámení (25.-31.1.2015)
    Změna pořadu bohoslužeb: od února již nebudou pravidelné nedělní mše svaté v 8.00 v dominikánském ritu, a to z personálních důvodů. Nadále budou jen příležitostně o svátcích, vždy je předem ohlásíme.

Zdroj: Dominikáni Praha via DaH
    Návrat nahoru Goto down
    Fr. Albert T.O.P.
    Gründer
    Gründer
    Fr. Albert T.O.P.

Male Počet příspěvků : 10044
    Na +T+ od : 29. 11. 06

PříspěvekPředmět: Re: RIP dominikánský ritus u svatého Jiljí   RIP dominikánský ritus u svatého Jiljí - Stránka 3 Icon_minitime27.01.15 12:45

Ano, buznomilce Pia odsunuli do Francie a tím je s ritem amen.
    Návrat nahoru Goto down
    https://crux.forumczech.com
    VND
    The Big Boss
    The Big Boss
    VND

Male Počet příspěvků : 229
    Na +T+ od : 02. 11. 14

PříspěvekPředmět: Re: RIP dominikánský ritus u svatého Jiljí   RIP dominikánský ritus u svatého Jiljí - Stránka 3 Icon_minitime27.01.15 12:55

Dozvěděl jsem se to včera, shodou okolností jsem byl v sále jejich kláštera na pracovní akci (pronajímají to tam pro konference). Na jednu stranu je mi líto, že tam nikdo tento ritus sloužit nebude, na druhou stranu, dobře, že tam nebude dělat pohoršení někdo jako P. Pio.

A tak jediné, co mě potěšilo, bylo to, že v tom sále byly na stěnách portréty řádových světců. Seděl jsem ve výklenku, z jedné strany sv. Tomáš Akvinský, z druhé sv. Albert Magnus...vynikající společnost Cool
    Návrat nahoru Goto down
    Stoofi
    Sodalitium pianum
    Sodalitium pianum
    Stoofi

Male Počet příspěvků : 540
    Věk : 46
    Na +T+ od : 05. 03. 08

PříspěvekPředmět: Re: RIP dominikánský ritus u svatého Jiljí   RIP dominikánský ritus u svatého Jiljí - Stránka 3 Icon_minitime29.01.15 10:51

Zrušení dominikánského ritu v Praze mělo již předehru 23.11.2014, kdy po kázání sdělil P.Pio věřícím, že v kostele došlo k nepříjemné události. Někdo popsal všechny Katolické týdeníky v kostele červenou propiskou u článku o Taizé s komentářem popisujícím Taizé jako nekatolickou společnost, včetně výňatků ze sv.Tomáše Akvinského. Vyzval, aby se dotyčný přiznal a nahradil škodu, nebo aby jej věřící, kteří o něm vědí, nahlásili, a pomohli tak odhalit toto jednání. Pakliže by nedošlo k vyřešení této události, varoval věřící, mohlo by dojít ke zrušení mše svaté v dominikánském ritu. Poté vyzval věřící z kazatelny, zda k tomu chce někdo něco říci.
    Jedna věřící jen slušně konstatovala: "Tady nejsme ve škole".
    P.Pio reagoval drobným záchvatem, kdy nesouhlasil a odvolával se jako kněz na svůj učitelský úřad. Označil jednání pisatele červenou tužkou jako nekatolické, protože cituji:"Církev je místem dialogu". Své myšlenky doplnil o konstatování, cituji: "Setkal jsem se s názorem, že mše svatá u tohoto (ukázal na Luthertisch) krásného nového oltáře není katolická."
    Po mši ještě vystoupil před věřící provinciál a vyzval k tomu samému, tedy k nahlášení onoho popisovače, kdy ještě doplnil, že takové jednání (popisování KT červenou tužkou) je deviantní a extrémistické. Dle jeho slov máme pomoci vypátrat takového člověka, který pravděpodobně navíc rozházel vzadu v kostele obrázky svatého Jana Pavla II. Již nevyhrožoval zrušením, ale též varoval věřící, cituji: "než by bylo přistoupeno k následujícím krokům".

Jeho výzva byla na rozdíl od štěkotu P.Pia prosycená otcovským tónem...
    Návrat nahoru Goto down
    Anonymní
    Anonymní
    Anonymous

PříspěvekPředmět: Re: RIP dominikánský ritus u svatého Jiljí   RIP dominikánský ritus u svatého Jiljí - Stránka 3 Icon_minitime29.01.15 11:27

Stoofi napsal:
    Zrušení dominikánského ritu v Praze mělo již předehru 23.11.2014, kdy po kázání sdělil P.Pio věřícím, že v kostele došlo k nepříjemné události. Někdo popsal všechny Katolické týdeníky v kostele červenou propiskou u článku o Taizé s komentářem popisujícím Taizé jako nekatolickou společnost, včetně výňatků ze sv.Tomáše Akvinského. Vyzval, aby se dotyčný přiznal a nahradil škodu, nebo aby jej věřící, kteří o něm vědí, nahlásili, a pomohli tak odhalit toto jednání. Pakliže by nedošlo k vyřešení této události, varoval věřící, mohlo by dojít ke zrušení mše svaté v dominikánském ritu. Poté vyzval věřící z kazatelny, zda k tomu chce někdo něco říci.
    Jedna věřící jen slušně konstatovala: "Tady nejsme ve škole".
    P.Pio reagoval drobným záchvatem, kdy nesouhlasil a odvolával se jako kněz na svůj učitelský úřad. Označil jednání pisatele červenou tužkou jako nekatolické, protože cituji:"Církev je místem dialogu". Své myšlenky doplnil o konstatování, cituji: "Setkal jsem se s názorem, že mše svatá u tohoto (ukázal na Luthertisch) krásného nového oltáře není katolická."
    Po mši ještě vystoupil před věřící provinciál a vyzval k tomu samému, tedy k nahlášení onoho popisovače, kdy ještě doplnil, že takové jednání (popisování KT červenou tužkou) je deviantní a extrémistické. Dle jeho slov máme pomoci vypátrat takového člověka, který pravděpodobně navíc rozházel vzadu v kostele obrázky svatého Jana Pavla II. Již nevyhrožoval zrušením, ale též varoval věřící, cituji: "než by bylo přistoupeno k následujícím krokům".

Jeho výzva byla na rozdíl od štěkotu P.Pia prosycená otcovským tónem...

Na této události je vidět, jakým směrem se Řád Bratří Kazatelů od II. Vaticana (včetně) ubírá... Bohužel je historickým faktem, že mezi předními teology koncilu byli modernističtí Dominikáni.

Víra (katolická Víra všech dob) je cennější než 1.000 ks KT (rozuměj neKatolického Týdeníku). Proto to zřejmě ten katolík udělal. Aby probudil ty NOMáky a spící Řád Bratří Kazatelů.

Škoda, že místo toho, aby si to vážení PP. Dominikáni přečetli a kontrovali svými tvrzeními (třeba v písemné formě), tak toho Katolíka akorát odsoudí a jde jim jen o náhradu škody. Kolik škody ale dělá pořád modernismus v pokoncilní Církvi (chcete-li v KHS), to nikoho nezajímá?!

Jinak by mě ten KT s červenými poznámkami hodně zajímal. Muselo to někomu dát velkou práci, sestavit argumentaci a doplnit o citáty Andělského Učitele, svatého Tomáše Akvinského O.P. (nemluvě o ručním přepsání do všech KT). Prosím, nešlo by je oskenovat a dát do "Rubriky výhradně dobrých zpráv"? Díky moc.
    Návrat nahoru Goto down
    JakubAlbert
    Aktivní uživatel
    Aktivní uživatel
    JakubAlbert

Male Počet příspěvků : 200
    Na +T+ od : 06. 02. 12

PříspěvekPředmět: Re: RIP dominikánský ritus u svatého Jiljí   RIP dominikánský ritus u svatého Jiljí - Stránka 3 Icon_minitime29.01.15 11:37

Bylo to očividně semeniště reakčních živlů. Akorát nenahlížím vzniklou škodu, na podpal se přece tiskoviny daly stále dobře použít. Za sebe říkám, lepší nic, než něco takového. Bohu žel, obávám se, že u sv. Gabriela to bude za chvíli podobné, jelikož poslední dobou P. Gerndt v kázáních rozjíždí modernismus ve velkém stylu: „západní a východní církev jsou dvě větve napájené touže mízou“, „jediný rozdíl je, že biřmují záhy po křtu a další drobnosti“, „když se objal bl. Pavel VI. s konstantinopolským patriarchou, byl to výraz touhy po smíření“…
    Návrat nahoru Goto down
    Anonymní
    Anonymní
    Anonymous

PříspěvekPředmět: Re: RIP dominikánský ritus u svatého Jiljí   RIP dominikánský ritus u svatého Jiljí - Stránka 3 Icon_minitime29.01.15 11:41

ad) "Setkal jsem se s názorem, že mše svatá u tohoto (ukázal na Luthertisch) krásného nového oltáře není katolická."

Speciálně pro P. Pia Oláha OP, který jistě francouzštinu skvěle ovládá je určena informace, že to není jen nějaký "názor", ale dostatečně argumentačně podložené tvrzení:

→ viz knižní titul « La sainte messe : messe traditionnelle et messe nouvelle à la lumière de saint Thomas d´Aquin », Collectif (St Thomas d´Aquin, Père Emmanuel de Mesnil Saint-Loup O.S.B., Frère Pierre-Marie O.P., Frère Adolf Hoffman O.P., Chanoine René Berthod, Abbé Marc van Es F.S.S.P.X.), Editions du Sel, 2008, 188 stran.

A není toho po kauze P. Cypriána OP na věřící u Jiljího už trochu moc? Ještě kauza P. Pio Oláh OP? Chudáci NOMáci, ti dopadli. Upřímně je lituju.
    Návrat nahoru Goto down
    VND
    The Big Boss
    The Big Boss
    VND

Male Počet příspěvků : 229
    Na +T+ od : 02. 11. 14

PříspěvekPředmět: Re: RIP dominikánský ritus u svatého Jiljí   RIP dominikánský ritus u svatého Jiljí - Stránka 3 Icon_minitime29.01.15 12:12

Když potkám tradičního kněze nebo řeholníka (dnes již jen v cizině) a když pak jednou za čas natrefím na nějakého Novus Ordo kněze či řeholníka, připadá mi to jako by to byly dva světy. Ta propsat je už tak hluboká, že mám pocit, že už si nemohou rozumět třeba jen proto, že dnešní slova, která ti druzí používají se naprosto vyprázdnila a naplnil zcela jiným obsahem..

Prostě člověk nemusí kdovíjak spekulovat nad problémem jablka a hniloby (viz +W) nebo teoriemi ohledně katolické Církve a koncilní církve, a přesto může vidět ten rozdíl v praxi. Jiné světy. Mimoběžné a sobě zcela nepochopitelné cizí.
    Návrat nahoru Goto down
    Stoofi
    Sodalitium pianum
    Sodalitium pianum
    Stoofi

Male Počet příspěvků : 540
    Věk : 46
    Na +T+ od : 05. 03. 08

PříspěvekPředmět: Re: RIP dominikánský ritus u svatého Jiljí   RIP dominikánský ritus u svatého Jiljí - Stránka 3 Icon_minitime29.01.15 12:40

VND napsal:
    Když potkám tradičního kněze nebo řeholníka (dnes již jen v cizině) a když pak  jednou za čas natrefím na nějakého Novus Ordo kněze či řeholníka, připadá mi to jako by to byly dva světy. Ta propsat je už tak hluboká, že mám pocit, že už si nemohou rozumět třeba jen proto, že dnešní slova, která ti druzí používají se naprosto vyprázdnila a naplnil zcela jiným obsahem..

Prostě člověk nemusí kdovíjak spekulovat nad problémem jablka a hniloby (viz +W) nebo teoriemi ohledně katolické Církve a koncilní církve, a přesto může vidět ten rozdíl v praxi. Jiné světy. Mimoběžné a sobě zcela nepochopitelné cizí.

Naprostý souhlas, ale naši OP ještě jistě velmi dobře chápou (ti starší) nebo alespoň tuší (ti mladší), že měl pisatel pravdu, a oni se mýlí.
    Proto ta přehnaná reakce. Řev a štěkot celebranta a povýšený odsudek provinciála.
    Popisovatel KT si může jen setřást prach z nohou na znamení proti nim.
    Návrat nahoru Goto down
    Anonymní
    Anonymní
    Anonymous

PříspěvekPředmět: Re: RIP dominikánský ritus u svatého Jiljí   RIP dominikánský ritus u svatého Jiljí - Stránka 3 Icon_minitime29.01.15 12:46

[quote="Stoofi"]
    citace :
    (...) ale naši OP ještě jistě velmi dobře chápou (ti starší) nebo alespoň tuší (ti mladší), že měl pisatel pravdu, a oni se mýlí.
    Proto ta přehnaná reakce. Řev a štěkot celebranta a povýšený odsudek provinciála.

Tak to jste optimista.
    What a Face

Nezapomínejte prosím, že i pan kardinál Dominik Duka je z Řádu Bratří Kazatelů. Pochybuji, že jeho reakce na takovouto událost by byla jiná než jak je výše popsáno. Možná by ještě potrestal všechny, kdo svým mlčením odmítli spolupracovat na vypátrání Katolíka.
    Návrat nahoru Goto down
    Mr.Difficult
    Svůdce maličkých
    Svůdce maličkých

Počet příspěvků : 4135
    Na +T+ od : 01. 12. 06

PříspěvekPředmět: Re: RIP dominikánský ritus u svatého Jiljí   RIP dominikánský ritus u svatého Jiljí - Stránka 3 Icon_minitime29.01.15 16:14

Máme toliko dvě možnosti jak si zachovat dostupnost svátostí:

a) buď to v nejbližších měsících praskne;
    b) nebo se biskup Williamson a kněží odporu vzchopí k agilnější akci.
    Návrat nahoru Goto down
    René Václavek
    Obecní drbna
    Obecní drbna
    René Václavek

Male Počet příspěvků : 2775
    Věk : 64
    Na +T+ od : 19. 04. 07

PříspěvekPředmět: Re: RIP dominikánský ritus u svatého Jiljí   RIP dominikánský ritus u svatého Jiljí - Stránka 3 Icon_minitime30.01.15 10:21

Než tam mít chlapcomilce, modernistu P.Pia, to raději nic .
    Návrat nahoru Goto down
    deactivated
    Sodalitium pianum
    Sodalitium pianum
    deactivated

Male Počet příspěvků : 475
    Na +T+ od : 31. 10. 14

PříspěvekPředmět: Re: RIP dominikánský ritus u svatého Jiljí   RIP dominikánský ritus u svatého Jiljí - Stránka 3 Icon_minitime30.01.15 17:03

S timto nazorem se plne ztotoznuji ja i p.t.Gründer, procez jsem ho take sdilel na strankach Traditio na FB vcetne obrazoveho doprovodu. Ze si nase stranky potom nekdo vyndal z oblbenych (zatim 1ks) nas zasadne nemrzi. Pravda nas osvobodi, libit se nam vzdy nemusi.
    Návrat nahoru Goto down
    organist

organist

Počet příspěvků : 1
    Na +T+ od : 29. 04. 15

PříspěvekPředmět: Re: RIP dominikánský ritus u svatého Jiljí   RIP dominikánský ritus u svatého Jiljí - Stránka 3 Icon_minitime29.04.15 21:41

LJCH!
    Jsem tradiční katolík, ale chtěl bych vysvětlit nějaké mně nejasné otázky. Přátelé z trady kruhů jsou zaneprázdněni, od těch se v SZ asi odpovědi dříve než za rok nedočkám.
    S jedním knězem jsem měl rozepři ohledně hnutí Odporu. On na něj, jakož i na arc. Lefebvra házel špínu, já se netajil tím, že stojím na druhé straně barikády a jsem fanda Odporu. Arcibiskupa, jeho život a svěcení biskupů jsem přirovnával k sv. Atanášovi. Pater mi oponoval, že sv. Atanáš nebyl vázán dokumentem z roku 1907 (teď nevím, zda to je v Motu proprio nebo v Lamentabili). Na jeho základě měl arcibiskup doufat v Boží Prozřetenost a nepodléhat beznaději. Světit prý bez jurisdikce neměl a tradice by bez něj přežila. Přestože mi tyhle argumenty přijdou liché, nejsem s to je vyvrátit bez přesné znalosti těch dokumentů sv. Pia X., konkrétně místa, kde se píše o svěcení. Stačil by mi odkaz na nějaký český (anglický, německý) překlad nebo výtah.
    Druhá otázka (jakkoli se zásadně názorově rozcházím se sedes, kteří toto opakují jak mantru): podle čeho sloužili a slouží Mši sv. kněží a biskupové Bratrstva, resp. Odporu? Podle 1962 misálu? Proč?
    Na konec chci dát za pravdu JV, který mne onehdá na fcb poslal do háje (eufemisticky řečeno): chodil jsem ke sv. Jiljí, do doby než to vyautovali. Ač mě teď může někdo nařknout z oportunismu, už bych na to také neměl žaludek. Sice si stojím za názorem, že u sv. Gabriela to rozhodně prosto modernismu není (kázání, křížky na čelo při sv. přijímání), leč na ponk a další pochoutky u Jiljí to nemá...

Naposledy upravil Lapis Reprobatus dne 30.04.15 8:23, celkově upraveno 1 krát (Reason for editing : Zkuste neblejt všude ména. Modernisti a abbé Stritzko, všech priorů král, nikdy nespí.)
    Návrat nahoru Goto down
    Fr. Albert T.O.P.
    Gründer
    Gründer
    Fr. Albert T.O.P.

Male Počet příspěvků : 10044
    Na +T+ od : 29. 11. 06

PříspěvekPředmět: Re: RIP dominikánský ritus u svatého Jiljí   RIP dominikánský ritus u svatého Jiljí - Stránka 3 Icon_minitime29.04.15 22:22

Panu V vyřídím Smile
    Návrat nahoru Goto down
    https://crux.forumczech.com
    JakubAlbert
    Aktivní uživatel
    Aktivní uživatel
    JakubAlbert

Male Počet příspěvků : 200
    Na +T+ od : 06. 02. 12

PříspěvekPředmět: Re: RIP dominikánský ritus u svatého Jiljí   RIP dominikánský ritus u svatého Jiljí - Stránka 3 Icon_minitime30.04.15 9:24

Ad 1: Podívejte se sem: http://www.documentacatholicaomnia.eu/01_01_1903-1914-_Pius_X,_Sanctus.html To je nejobsáhlejší archiv, co znám. Každopádně po tom domnělém dokumentu vyšly dva CIC, které to upravují, a i ten nový hovoří jasně. „Dokonce i v případě, že by stav nouze objektivně nenastal, ale světitelé i svěcení byli vnitřně upřímně přesvědčeni, že ano, a čin samotný by zároveň nebyl ke škodě duší, byla by dle kanonického práva exkomunikace neplatná.“
    http://rexcz.blogspot.cz/2012/01/katolicti-tradicionaliste-skutecni_7857.html
    K argumentům toho kněze snad netřeba komentáře, si rovnou můžeme dát ruce v bok a čekat…

Ad 2: Pokud vím, slouží všichni podle '62, jelikož to tak zavedl arcibiskup. A proč to tak zavedl? Nejspíš se k tomu někde vyslovuje, osobně se domnívám, že chtěl ukázat, že přijímá i nedobrá papežská rozhodnutí, pokud nejsou přímo proti Víře. Podobně jako s výhradami přijal nový CIC.
    Návrat nahoru Goto down
    deactivated
    Sodalitium pianum
    Sodalitium pianum
    deactivated

Male Počet příspěvků : 475
    Na +T+ od : 31. 10. 14

PříspěvekPředmět: Re: RIP dominikánský ritus u svatého Jiljí   RIP dominikánský ritus u svatého Jiljí - Stránka 3 Icon_minitime30.04.15 10:25

Myslím, že v Broadstairs se nejméně Velikonoce sloužily z verze před r. 1962, páč to tak píše ten kněžíček, co tam s biskupem je někde na FB.

JakubAlbert napsal:
    Ad 1: Podívejte se sem: http://www.documentacatholicaomnia.eu/01_01_1903-1914-_Pius_X,_Sanctus.html To je nejobsáhlejší archiv, co znám. Každopádně po tom domnělém dokumentu vyšly dva CIC, které to upravují, a i ten nový hovoří jasně. „Dokonce i v případě, že by stav nouze objektivně nenastal, ale světitelé i svěcení byli vnitřně upřímně přesvědčeni, že ano, a čin samotný by zároveň nebyl ke škodě duší, byla by dle kanonického práva exkomunikace neplatná.“
    http://rexcz.blogspot.cz/2012/01/katolicti-tradicionaliste-skutecni_7857.html
    K argumentům toho kněze snad netřeba komentáře, si rovnou můžeme dát ruce v bok a čekat…

Ad 2: Pokud vím, slouží všichni podle '62, jelikož to tak zavedl arcibiskup. A proč to tak zavedl? Nejspíš se k tomu někde vyslovuje, osobně se domnívám, že chtěl ukázat, že přijímá i nedobrá papežská rozhodnutí, pokud nejsou přímo proti Víře. Podobně jako s výhradami přijal nový CIC.
    Návrat nahoru Goto down
    Sponsored content

PříspěvekPředmět: Re: RIP dominikánský ritus u svatého Jiljí   RIP dominikánský ritus u svatého Jiljí - Stránka 3 Icon_minitime

Návrat nahoru Goto down

RIP dominikánský ritus u svatého Jiljí
    Strana 3 z 3Jdi na stránku : Previous  1, 2, 3
     Similar topics
    -

Povolení tohoto fóra:Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
    + + + T R A D I T I O + + +  :: Církev u nás-
    Přejdi na: