+ + + T R A D I T I O + + +
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

+ + + T R A D I T I O + + +

Katolické fórum pro katolíky, ochránce nenarozeného života a všechny, pro které je Salus animarum opravdu suprema lex.

PříjemPříjem  PortálPortál  Latest imagesLatest images  RegistraceRegistrace  Přihlášení  

Defensor fidei II.

Goto down 
+5
Mr.Difficult
JL
František Matěj
Quido van Rijn
Fr. Albert T.O.P.
9 posters
Jdi na stránku : 1, 2, 3  Next
AutorZpráva
Anonymní
Anonymní
Anonymous

Defensor fidei II. Empty
PříspěvekPředmět: Re: Defensor fidei II.   Defensor fidei II. Icon_minitime17.03.07 14:42

Radomír Malý:

Carissimi amici et fratres! Myslím, že čas nazrál k tomu, abych se vážně začal zabývat myšlenkou Vittoria Messoriho na založení Antidifamační ligy či něčeho podobného na obranu katolíků proti pomluvám, a to jak co se týká dějin Církve, tak i současnosti. Jenom to nadhazuji jako reakci na jeden článek v nejnovějším www.super.cz, který je úděsný. Kdyby si toto někdo dovolil proti Židům nebo mohamedánům, tak má hned na krku prokurátora a také - v případě zajordánských bratří - židovskou Antidifamační ligu.
Nemám žádnou světobornou a bombastickou představu, nezáleží mi ani na názvu. Jde mi o to, že by měla existovat skupinka lidí, stačí 5-10 osob, která by shromažďovala útoky proti Církvi a katolíkům v médiích, v literatuře, filmu a divadle. Nedělala by to jenom sama, všechno nelze postihnout, ale opírala by se o informace věřících lidí, k nimž by se obrátila vhodným textem. Na jejich upozornění by asi nejvíc záleželo, podobně jako u inkvizičních tribunálů neexistovali stálí nebo dokonce placení informátoři, ale zprávy o herezi podávali sami věřící a bylo to povinností každého katolíka. Ve skupině by byli historikové, to by problém nebyl, jsme tady já, Petr Bahník, příp. dr. Zahradník, dále publicisté, příp. političtí pracovníci. Nejdůležitější však jsou právníci. Pokud se nepodaří sehnat aspoň jednoho jediného právníka našeho smýšlení, nejlépe advokáta, nemá to význam. Od právníka bych očekával, aby jasně řekl, kdy je třeba reagovat jen polemicky v médiích, kdy je naděje žádat opravu v tisku či v televizi a kdy lze nebo dokonce je nutno podat žalobu. Nevíte o takovém právníkovi? Já znám některé věřící právníky, ti ale jsou "do moderna", ti s námi nepůjdou.
Ostatní všechno je věc budoucnosti. Snad by mohla taková skupina fungovat v rámci ANO, která už má svoji právní subjektivitu, to však jsou organizační detaily, které se až potom dořeší. Mně jde teď pouze o toto: Myslíte, že taková iniciativa má cenu? Jestli ano, tak znáte nějakého právníka našeho ražení? Víte někdo, jestli něco podobného nefunguje v zahraničí? Prosím o Vaše názory.
Návrat nahoru Goto down
Fr. Albert T.O.P.
Gründer
Gründer
Fr. Albert T.O.P.

Male Počet příspěvků : 10044
Na +T+ od : 29. 11. 06

Defensor fidei II. Empty
PříspěvekPředmět: Re: Defensor fidei II.   Defensor fidei II. Icon_minitime17.03.07 15:07

Já si myslím, že cenu to určit má.
Ovšem riskujete totéž, co se stalo třeba Reportu, nebo TD. Pokud se bude zaštiťovat tím, že jste katolickou skupinou, dá se očekávat, že od vás dají biskupové ruce pryč. Nechtějí konflikty se světskou mocí. Možná, že se ale najde několik odvážlivců z řad kléru, kteří se vás zastanou a podpoří.
Právníky znám, ale jen bezvěrce, případně taky do moderna.
Ale modlím se za zdar! +
Návrat nahoru Goto down
https://crux.forumczech.com
Quido van Rijn
Aktivní uživatel
Aktivní uživatel
Quido van Rijn

Male Počet příspěvků : 3729
Věk : 134
Bydliště : Od března 2010 kontakt pouze přes mail: quidovanrijn@yahoo.com
Na +T+ od : 30. 11. 06

Defensor fidei II. Empty
PříspěvekPředmět: Re: Defensor fidei II.   Defensor fidei II. Icon_minitime17.03.07 19:08

Radomíre, myslím, že předně je potřeba sehnat 3 biskupy, kteří do toho půjdou s námi a kvůli nimž s námi ostatní hierarchové nezatočí. Jinak je to předem ztracené, neb budeme odsouzeni od vlastních. Právníky, kteří by to dělali zadarmo neznám avšak pokud se najdou fondy jak je zaplatit, bude lépe je vybírat podle schopností a zkušeností s danou problematikou než podle konfese, hlavně musí to být čestní lidé, kteří nikdy nikoho nepodtrhli a nepodtrhnou, ježto po nich se bude chtít směrodatné úvodní dobrozdání a precizní právní úkony. Tolik můj protivný a rejpavý názor. Rád se budu mýlit v tom, že vidím vše černě, ale každopádně velmi rád pomůžu, pokud bude v mé moci, samozřejmě zdarma. Quido.
Návrat nahoru Goto down
Anonymní
Anonymní
Anonymous

Defensor fidei II. Empty
PříspěvekPředmět: Re: Defensor fidei II.   Defensor fidei II. Icon_minitime17.03.07 19:41

Tak teprve teď jsem si přečetl ten "článek" na super.cz , o kterém se zmiňoval Dr. Malý. To je taková prasárna, to jsem už dlouho neviděl, úplně se mi z toho udělalo fyzicky zle. Samozřejmě by bylo dobré dobytek, který má tohle na svědomí, stíhat. To je něco otřesného, i na bulvár je to silná káva.
Návrat nahoru Goto down
Anonymní
Anonymní
Anonymous

Defensor fidei II. Empty
PříspěvekPředmět: Dějiny Církve   Defensor fidei II. Icon_minitime17.03.07 19:57

Právníka RK!!! Neznám vůbec, znám právníka od Luthera-už je na tom tak , že co nevidět, s požehnáním Božím bude z nej RK.
Na advokáta s komory třeba peníze i pro jeho rodinu , protože bude likvidován ze zastupování a taky perzekuována jeho rodina -z něčeho musí žít. Jinak nikoho nenajdeme. Na všechno jsou potřebné peníze, protože "protivník jich má dost". Rada v úloze "Viditelných lv
ů salónů" musí být podporována spozadí spřátelenými obchodníky a podnikateli, kteří nebudou viditelní. Kruh...........Všichni si musí pomáhat i v podnikání-viz Banka arménské KC v Polsku-už je to dávno---nikdy nebyla stratová, půjčovala pěníze na lichvu "ostatním", vlastním bez ůroků a pomáhala jim obchodovat. Klíče vlastnil J.E.B a sedm duchovních bratří......Podobně "pracuje" i Radio Marija-jsou zatím nezávislí.
Problém vidím i z B.- nevzdají se pohodlí ač někteří "stříhají metr" a smrt je jim blíž než se jim zdá.

Ale až to požehná B
ůh požehná i prostředky.

SEMPER FIDELIS
Návrat nahoru Goto down
Quido van Rijn
Aktivní uživatel
Aktivní uživatel
Quido van Rijn

Defensor fidei II. Empty
PříspěvekPředmět: Re: Defensor fidei II.   Defensor fidei II. Icon_minitime17.03.07 21:15

Pavel Prebral napsal:
Tak teprve teď jsem si přečetl ten "článek" na super.cz , o kterém se zmiňoval Dr. Malý. To je taková prasárna, to jsem už dlouho neviděl, úplně se mi z toho udělalo fyzicky zle. Samozřejmě by bylo dobré dobytek, který má tohle na svědomí, stíhat. To je něco otřesného, i na bulvár je to silná káva.

Taky jsem to přečetl, a jak tak pozoruji "cvrkot" tak vybičování protikřesťanské atmosféry a to nejen v naší zemi, bude trvat již jen pár let a dojde na první mučedníky, kteří budou opravdu cedit krev pro Krista před zraky nepříčetné lůzy na ulici, za nejhrubšího ponížení lidské důstojnosti. Měli bychom se radovat, že budeme moci dokázat lásku ke Kristu - v šarlatu .... ??? Takoví světci a mučedníci se v minulosti našli.
Návrat nahoru Goto down
Anonymní
Anonymní
Anonymous

Defensor fidei II. Empty
PříspěvekPředmět: Právník   Defensor fidei II. Icon_minitime17.03.07 23:00

Jako právník mě napadl JUDr. Karas (KDU). Pro ty, kdo nevědí připomínám aféru s kreslenou knihou o Ježíši Kristu, kde byl Ježíš a apoštolové vyobrazeni jako narkomani... Tenkrát stál právě bývalý pan poslanec Karas v čele těch, kteří proti tomuto útoku na samotného Ježíše vystupovali. Soud bohužel dopadl tak, jak je v ČR běžné...

Rozhodně nevím, zda by do toho šel, ale určitě to je člověk kterého se toto téma týká a který je chlap a katolík na správném místě...
Návrat nahoru Goto down
Anonymní
Anonymní
Anonymous

Defensor fidei II. Empty
PříspěvekPředmět: Re: Defensor fidei II.   Defensor fidei II. Icon_minitime18.03.07 18:59

Pavel Prebral napsal:

Můžeš hodit přesný odkaz?
Návrat nahoru Goto down
Fr. Albert T.O.P.
Gründer
Gründer
Fr. Albert T.O.P.

Defensor fidei II. Empty
PříspěvekPředmět: Re: Defensor fidei II.   Defensor fidei II. Icon_minitime18.03.07 19:03

Taky jsem to nenašel, ale moc jsem nehledal.
Mám sice silný žaludek, ale trochu cholerickou povahu!
Návrat nahoru Goto down
Anonymní
Anonymní
Anonymous

Defensor fidei II. Empty
PříspěvekPředmět: Re: Defensor fidei II.   Defensor fidei II. Icon_minitime18.03.07 19:21

Návrat nahoru Goto down
Fr. Albert T.O.P.
Gründer
Gründer
Fr. Albert T.O.P.

Defensor fidei II. Empty
PříspěvekPředmět: Re: Defensor fidei II.   Defensor fidei II. Icon_minitime18.03.07 19:27

Aha, tak to je ten s mým komentářem. No, ani jsem se na tu zrůdnost potom, co jsem napsal chabou obhajobu nedíval.
Ale jak je vidět, i přes nepřízeň ďáblových zplozenců jsem dostal nejvíce bodů. Asi díky vám, přátelé Wink
Je to rouhání nejhoršího kalibru a peklo opravdu zase vyplázlo svůj ohnivý jazyk. Pro tyto lidi by bylo lépe, kdyby se vůbec nenarodili!
Návrat nahoru Goto down
Anonymní
Anonymní
Anonymous

Defensor fidei II. Empty
PříspěvekPředmět: Zvířata   Defensor fidei II. Icon_minitime18.03.07 21:14

Ti ten článek psali, to jsou normální zvířata... No je fakt, že pro takový brak a žumpu jako je Super asi žádný inteligentní člověk pracovat nemůže. Zajímal by mě názor právníka, jestli se tady nejedná o nějaký trestný čin... To je normální vyvolávání nenávisti k Církvi
Návrat nahoru Goto down
Anonymní
Anonymní
Anonymous

Defensor fidei II. Empty
PříspěvekPředmět: Re: Defensor fidei II.   Defensor fidei II. Icon_minitime18.03.07 21:39

Tak rozhodně se jedná o trestný čin hanobení náboženského přesvědčení. Ale když na tu verbež podáme trestní oznámení, za měsíc nám přijde vyrozumění, že je jako nedůvodné zamítají. Protektorátní úředníci totiž určitě nebudou stíhat někoho, kdo hanobí církev, když sami církev nenávidí. Nežijeme v právním státě, takže tento způsob je předem odsouzen k nezdaru.
Návrat nahoru Goto down
Anonymní
Anonymní
Anonymous

Defensor fidei II. Empty
PříspěvekPředmět: Re: Defensor fidei II.   Defensor fidei II. Icon_minitime19.03.07 8:21

Autoři jsou známí okultisté, ubožáci zapletení do zla. Jde o provokaci. Konkrétně toto bych nechal plavat.

Ale jinak ten nápad se založením skupiny vyvracející lži o Církvi je chvályhodný.
Návrat nahoru Goto down
Anonymní
Anonymní
Anonymous

Defensor fidei II. Empty
PříspěvekPředmět: Super.cz   Defensor fidei II. Icon_minitime19.03.07 10:22

No já být právník nebo se v tom aspoň dobře orientoval, tak to rozhodně nenechám tak a budu podávat trestní oznámení, odvolávat se,... furt dokola, třeba až do Štrasburku až bych z těch dobytků vysoudil omluvu a třeba i balík peněz, který bych pak věnoval na nějaký tradiční katolický projekt Smile

Pokud by se to povedlo, tak by si myslím Super dal příště hodně dobrý pozor, co o Církvi napíše. A ti dva devianti, co se snaží odpovídat na otázky čtenářů, by si snad už neškrtli.
Návrat nahoru Goto down
Anonymní
Anonymní
Anonymous

Defensor fidei II. Empty
PříspěvekPředmět: Re: Defensor fidei II.   Defensor fidei II. Icon_minitime19.03.07 10:34

V praxi to vypadá takhle - podáte trestní oznámení, policajt to zamítne. Proti zamítnutí podáte protest a příslušný prokurátor (tzv. státní zástupce) vám odpoví, že v rozhodnutí policejního komisaře neshledal pochybení a věc odkládá. Proti tomu se v podstatě už nedá nic dělat, to je běžná praxe v tomto státě, když se chcete dovolat práva. K soudu se to vůbec nedostane. Policajti a soudy se v tomto protektorátu snaží jen v tom případě, když mohou zlikvidovat nevinného člověka.
Návrat nahoru Goto down
Quido van Rijn
Aktivní uživatel
Aktivní uživatel
Quido van Rijn

Defensor fidei II. Empty
PříspěvekPředmět: Re: Defensor fidei II.   Defensor fidei II. Icon_minitime19.03.07 10:47

Muselo by to jít občansko-právní cestou. Takové podání se nepodává na policii ani na státní zastupitelství, nýbrž rovnou k příslušnému soudu. Což si myslím je daleko lepší cesta. Ovšem se musí najít nejlépe skupina lidí, která se cítí být oním článkem tupena na cti a soudit se nejlépe o finanční satisfakci.
Pavel má pravdu že cestou trestného činu, tedy přes trestní oznámení je to složitější a není dobrá vůle tato verbální zvěrstva prošetřit.
Každopádně na petit žaloby, a zda je touto civilní cestou možná, je potřeba minimálně porada s právníkem. V prostředí soudů se trochu motám, takže bych nesouhlasil s Pavlovým paušálním tvrzením, že soudy vždy rozhodnou nespravedlivě. Smile
Návrat nahoru Goto down
Anonymní
Anonymní
Anonymous

Defensor fidei II. Empty
PříspěvekPředmět: Re: Defensor fidei II.   Defensor fidei II. Icon_minitime20.03.07 21:01

Radomír Malý:

Děkuji všem za názory. Ten dr. karas je mým osobním přítelem, myslím, že by do toho šel, ale chtějí jej odvolat někam na běloruskou ambasádu, takže nám při nejlepší vůli nebude moc platný. Napadla mne ale ještě jedna varianta, uvěodmil jsem si, že znám jistého právníka našeho ražení na Kroměřížsku. Obrátím se na něj.
Návrat nahoru Goto down
Anonymní
Anonymní
Anonymous

Defensor fidei II. Empty
PříspěvekPředmět: Re: Defensor fidei II.   Defensor fidei II. Icon_minitime21.03.07 15:32

Pomoc a rada od přátel z vesmíru:

Jak resite na diskusi to pripadny trestni oznameni kvuli clanku na
www.super.cz, tak doporucuju ke studiu tyhle § trestniho zakona, zejmena
odst. 3 pism. a) §198a :-)

Dr. NO

§ 198

Hanobení národa, etnické skupiny, rasy a přesvědčení

(1) Kdo veřejně hanobí
a) některý národ, jeho jazyk, některou etnickou skupinu nebo rasu,
nebo
b) skupinu obyvatelů republiky pro jejich politické přesvědčení,
vyznání nebo proto, ľe jsou bez vyznání,
bude potrestán odnětím svobody aľ na dvě léta.

(2) Odnětím svobody aľ na tři léta bude pachatel potrestán,
spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 nejméně se dvěma osobami.

§ 198a
Podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování
jejich práv a svobod

(1) Kdo veřejně podněcuje k nenávisti k některému národu,
etnické skupině, rase, náboľenství, třídě nebo jiné skupině osob
nebo k omezování práv a svobod jejich přísluąníků, bude
potrestán odnětím svobody aľ na dvě léta.

(2) Stejně bude potrestán, kdo se spolčí nebo srotí k spáchání
činu uvedeného v odstavci 1.

(3) Odnětím svobody na ąest měsíců aľ tři léta bude pachatel
potrestán,
a) spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 tiskem, filmem, rozhlasem,
televizí, veřejně přístupnou počítačovou sítí nebo jiným
obdobně účinným způsobem, nebo
b) účastní-li se aktivně činnosti skupin, organizací nebo
sdruľení, které hlásají diskriminaci, násilí nebo rasovou, etnickou
nebo náboľenskou nenávist.
Návrat nahoru Goto down
Quido van Rijn
Aktivní uživatel
Aktivní uživatel
Quido van Rijn

Defensor fidei II. Empty
PříspěvekPředmět: Re: Defensor fidei II.   Defensor fidei II. Icon_minitime22.03.07 10:16

Přes trestní zákoník se jim na kobylku asi nedostaneš Martine. Aneb co z toho budeš mít, i kdyby ti autoři za to dostali podmínku? Hlavně je potřeba veřejná omluva a je potřeba žalovat (tedy vydavatele, který ta zvěrstva otiskl) o značnou finanční hotovost (kterou má ten vydavatel, nikoli ti satanisté). Finančních ztrát se bulvární tisk (a jiné deníky u nás vlastně ani nejsou Smile ) bojí nejvíce, neboť peníze jsou jejich bohem a pro ně to všechno dělají.
Návrat nahoru Goto down
Anonymní
Anonymní
Anonymous

Defensor fidei II. Empty
PříspěvekPředmět: Peníze   Defensor fidei II. Icon_minitime22.03.07 10:47

Quido, s těmi penězi to máš pravdu... A určitě by je nejvíce potěšilo, kdyby jejich vysouzené peníze dostalo buď FSSPX nebo třeba Hnutí pro život Very Happy
Návrat nahoru Goto down
František Matěj
Sodalitium pianum
Sodalitium pianum
František Matěj

Male Počet příspěvků : 332
Věk : 55
Na +T+ od : 10. 12. 06

Defensor fidei II. Empty
PříspěvekPředmět: Re: Defensor fidei II.   Defensor fidei II. Icon_minitime22.03.07 22:51

No a v tom je právě možná ta největší potíž. Soud konstatuje, bojím se, že tím, kdo může vymáhat škodu, není Dr. Malý, Quido, Martin, FSSPX či někdo takový, ale "církev". Tedy Vlk, B 16 nebo já nevím kdo. A tam se nikdo neozve.
Návrat nahoru Goto down
Fr. Albert T.O.P.
Gründer
Gründer
Fr. Albert T.O.P.

Defensor fidei II. Empty
PříspěvekPředmět: Re: Defensor fidei II.   Defensor fidei II. Icon_minitime23.03.07 6:34

František Matěj napsal:
No a v tom je právě možná ta největší potíž. Soud konstatuje, bojím se, že tím, kdo může vymáhat škodu, není Dr. Malý, Quido, Martin, FSSPX či někdo takový, ale "církev". Tedy Vlk, B 16 nebo já nevím kdo. A tam se nikdo neozve.

František trefil hřebíček na hlavičku.
Návrat nahoru Goto down
Quido van Rijn
Aktivní uživatel
Aktivní uživatel
Quido van Rijn

Defensor fidei II. Empty
PříspěvekPředmět: Re: Defensor fidei II.   Defensor fidei II. Icon_minitime23.03.07 7:42

Myslím, že hřebíček na hlavičku František neuhodil, protože podat žalobu k soudu může každý, kdo se cítí poškozen. A není rozhodující, zda je (zde konkrétně) poškozen kardinál Vlk nebo František Matěj, oba jsou součástí Církve a svá práva si může hájit každý sám. Quido, Jakub nebo František sice nemůže zastupovat Církev v ČR navenek, ovšem mohou zastupovat sami sebe (či společnost dalších věřících) vůči zlovolným útokům, jež se dotýkají jejich cti, byť ty útoky nesměřují na ně osobně, ale na "společnost osob" (zde Církev), jíž jsou součástí, k níž se veřejně hlásí a o jejichž přináležitosti k ní se obecně ví, takže objektivně a individuálně poškozeni na SVÉ CTI, útokem vedeným na Církev (kam oni patří), MOHOU BÝT.
Quido.
Návrat nahoru Goto down
Anonymní
Anonymní
Anonymous

Defensor fidei II. Empty
PříspěvekPředmět: Re: Defensor fidei II.   Defensor fidei II. Icon_minitime23.03.07 8:21

Ano, pravdu má Quido. Trestní oznámení může podat kdokoliv, pokud by policajti uznali (což nepředpokládám), že byl spáchán trestný čin, žalobu by podal státní zástupce - tedy žalobcem by byl stát.
Dále - kdyby to šlo cestou občansko právní žaloby (jak původně navrhoval Quido)- pokud někdo hanobí přesvědčení či víru katolíků, netýká se to jenom hierarchie, ale všech - tedy i žalobu k soudu může dát každý, kdo se cítí tím článkem poškozen.
Návrat nahoru Goto down
Sponsored content

Defensor fidei II. Empty
PříspěvekPředmět: Re: Defensor fidei II.   Defensor fidei II. Icon_minitime

Návrat nahoru Goto down

Defensor fidei II.
Strana 1 z 3Jdi na stránku : 1, 2, 3  Next

Povolení tohoto fóra:Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
+ + + T R A D I T I O + + +  :: Apologie víry a Církve-
Přejdi na: