| Ad nauseam vestram | |
|
+20Fr. Augustin T.O.P. deactivated Reconquistador Ave Iva Podzimková Thomas More Irenej bJ Adalbert Inger Katarsky heretik JL René Václavek Josafat František Matěj Antonio Ghislieri Michal Kretschmer Jaro Quido van Rijn Fr. Albert T.O.P. Mr.Difficult 24 posters |
|
Autor | Zpráva |
---|
Anonymní Anonymní
| Předmět: Re: Ad nauseam vestram 26.11.11 0:44 | |
| |
|
| |
Iva Podzimková obecni blb
Počet příspěvků : 269 Na +T+ od : 20. 09. 11
| Předmět: Re: Ad nauseam vestram 26.11.11 22:24 | |
| P.Umlauf působí v Liberci jako výpomocný kněz, hlavní jeho zaměstnání je vyučování-chudáci studenti/ na Technické universitě v Liberci. Je znám svými kontroversními názory a Societas jesu s ním asi nemůže nebo nechce nic udělat.
| |
|
| |
Anonymní Anonymní
| Předmět: Re: Ad nauseam vestram 26.11.11 23:11 | |
| Spíš to druhý než to první. Provinciál má dostatečné pravomoci, aby zasáhl. - Iva Podzimková napsal:
- P.Umlauf působí v Liberci jako výpomocný kněz, hlavní jeho zaměstnání je vyučování-chudáci studenti/ na Technické universitě v Liberci.
Je znám svými kontroversními názory a Societas jesu s ním asi nemůže nebo nechce nic udělat.
|
|
| |
René Václavek Obecní drbna
Počet příspěvků : 2775 Věk : 64 Bydliště : Pod Sv.Hostýnem Na +T+ od : 19. 04. 07
| Předmět: Re: Ad nauseam vestram 27.11.11 10:19 | |
| : - Quido van Rijn napsal:
- Toto povinnost jsem zcela naplnil přiměřeně své učennosti a dospěl k závěru, že dialog ovcí s pastýři ustrnul na mrtvém bodě.
Ovce: toto se mi nelíbí Pastýř: závěry II. VK splníme | |
|
| |
Anonymní Anonymní
| Předmět: Re: Ad nauseam vestram 29.11.11 9:59 | |
| |
|
| |
René Václavek Obecní drbna
Počet příspěvků : 2775 Věk : 64 Bydliště : Pod Sv.Hostýnem Na +T+ od : 19. 04. 07
| Předmět: Re: Ad nauseam vestram 29.11.11 10:09 | |
| | |
|
| |
bJ Sodalitium pianum
Počet příspěvků : 1030 Na +T+ od : 10. 11. 09
| Předmět: Re: Ad nauseam vestram 29.11.11 10:10 | |
| - citace :
- Ale dějiny církve nám ukazují, že mnohým světcům, zejména zakladatelům řádů, ale i mnoha jiným, kterým v církvi o něco pořádného šlo, se této diplomatičnosti nedostávalo a těch konfliktů ušetřeni nebyli. I nemálo „učitelů církve” mělo ve své době potíže s biskupy, Římem, inkvizicí, i texty patrona teologů svatého Tomáše Akvinkského byly svého času církevní autoritou odsouzeny (pařížská univerzita to odsouzení stáhla až po jeho svatořečení a oxfordská nikdy). Ty obtíže byly vždy asi dobrý trénink pro svatost, trénink trpělivosti, pokory, nadhledu, vytrvalosti - nedat se tím zlomit, nezahořknout, neodpadnout, nezradit.
Pojďte si z něj vystřelit a zveřejnit poděkování, že si jeho zastání Msgr. Lefebvra v den jeho narozenin hluboce vážíme! CHtěl jsem mu to napsat mailem, ale jak známo, Halík je exhibicionista, a tak ho veřejné prohlášení potěší mnohem více. Kde to ale zveřejnit? | |
|
| |
Anonymní Anonymní
| Předmět: Re: Ad nauseam vestram 29.11.11 10:11 | |
| No hlavně že si listuje paměti Künga... |
|
| |
Fr. Albert T.O.P. Gründer
Počet příspěvků : 10044 Na +T+ od : 29. 11. 06
| Předmět: Re: Ad nauseam vestram 29.11.11 10:16 | |
| To je prostě nestoudnost. On staví sebe vedle těch, kdo trpěli pro víru. Sebe, který víru dávno ztratil. | |
|
| |
Anonymní Anonymní
| Předmět: Re: Ad nauseam vestram 29.11.11 10:59 | |
| Jakube, že se nestydíte!!!! Taková nestoudnost!!! Co si to dovolujete že MSGRe Halík ztratil víru?!!!! FUJ!!! Hanba vám! Zednářskou víru nikdy neztratil, drží se jí velmi pevně, abyste náhodou věděl!!! Velký Architekt světů jej pevně vede! A vy říkáte, že ztratil víru? Je dobře, že máme bratry svobodné zednáře jako je Monsiňor Halík, kteří přivádí nablblé katolíky do náruče Řádu! - Jakub napsal:
- To je prostě nestoudnost.
On staví sebe vedle těch, kdo trpěli pro víru. Sebe, který víru dávno ztratil. |
|
| |
| Předmět: Re: Ad nauseam vestram 29.11.11 12:02 | |
| Víra je jen jedna. Víra katolická. Vše ostatní jsou jen pověry, abyste věděl! | |
|
| |
Anonymní Anonymní
| Předmět: Re: Ad nauseam vestram 29.11.11 12:11 | |
| |
|
| |
| Předmět: Re: Ad nauseam vestram 29.11.11 12:21 | |
| Ano, je to o mně všeobecně známo. Jsem pln nenávisti a zloby. | |
|
| |
Anonymní Anonymní
| Předmět: Re: Ad nauseam vestram 29.11.11 13:08 | |
| Měl by ses stydět |
|
| |
Anonymní Anonymní
| Předmět: Re: Ad nauseam vestram 29.11.11 14:54 | |
| |
|
| |
| Předmět: Re: Ad nauseam vestram 29.11.11 15:16 | |
| | |
|
| |
bJ Sodalitium pianum
| Předmět: Re: Ad nauseam vestram 29.11.11 18:18 | |
| Vážený pane profesore,
chtěl bych Vám poděkovat za Váš rozhovor pro Christnet.cz. Zvláště mě potěšila pasáž: "Ale dějiny církve nám ukazují, že mnohým světcům, zejména zakladatelům řádů, ale i mnoha jiným, kterým v církvi o něco pořádného šlo, se této diplomatičnosti nedostávalo a těch konfliktů ušetřeni nebyli. I nemálo „učitelů církve” mělo ve své době potíže s biskupy, Římem, inkvizicí, i texty patrona teologů svatého Tomáše Akvinkského byly svého času církevní autoritou odsouzeny (pařížská univerzita to odsouzení stáhla až po jeho svatořečení a oxfordská nikdy). Ty obtíže byly vždy asi dobrý trénink pro svatost, trénink trpělivosti, pokory, nadhledu, vytrvalosti - nedat se tím zlomit, nezahořknout, neodpadnout, nezradit."
Přiznám se, že jsem od Vás takové zastání se Msgr. Lefebvra nečekal. O to víc příjemně jsem byl překvapen. Chápu, že jste jej nemohl přímo jmenovat, ale i tak je to od Vás milý dárek k jeho dnešním 106. narozeninám, které slaví – jak pevně doufáme – ve společenství svatých. Je povzbudivé pozorovat, že se i mezi progresivními sociology a teology tomuto skvému muži začíná dostávat uznání, které mu právem náleží.
S přáním Božího požehnání XY
Vážený pane Y, mrzí mne, že se nesmím radovat z Vašeho milého uznání, ale platí "větší přítelkyně pravda". Na muže, o němž píšete, má slova vztahovat bohužel nejde, spíš platí opak: zradil slib věrnosti Svatému Otci, z neposlušnosti se dopustil protiprávním vysvěcením biskupů jednoho z nejhorších zločinů proti církevnímu právu - schismatu, za nějž byl stižen nejtěžším trestem - exkomunikací, do něho zavlekl i další osoby; zemřel, pokud je známo, nekajícně, aniž by se smířil s katolickou církví, od níž odpadl, tedy jako heretik a schismatik - tedy doufat v jeho pobyt ve společenství svatých je asi, máme-li brát vážně učení Církve, poněkud troufalé. Ovšem Boží milosrdenství je nezměrné, tak se dnes v den jeho narozenin pomodlím za jeho nešťastnou duši i za příslušníky sekty, kterou založil. S přáním Božího požehnání mons. Tomáš Halík | |
|
| |
Irenej Sodalitium pianum
Počet příspěvků : 683 Na +T+ od : 12. 02. 07
| Předmět: Re: Ad nauseam vestram 29.11.11 18:23 | |
| Jak laskavá slova... Snad ani pan kardinál by to nevyjádřil lépe. | |
|
| |
| Předmět: Re: Ad nauseam vestram 29.11.11 18:41 | |
| Ty vogo, ten je drsnej Sekty, schizma, exkomunikace - jaká to slova se učí mistr dialogu se samotným arciďáblem v podobě ateisty dalajlámy? Mistr si nevidí do huby. | |
|
| |
bJ Sodalitium pianum
| Předmět: Re: Ad nauseam vestram 29.11.11 19:21 | |
| Vážený pane monsignore,
Vaše odpověď mě překvapila. Taková slova (odpad, schisma, exkomunikace, sekta) jsem od Vás nečekal, domníval jsem se, že jste příznivcem dialogu a snahy porozumět. Vaše odpověď ale vypadá, jako by ji psal někdo, komu je dobře v jednoduchém a černobílém vidění světa. Pokoušel jste se nad svým suverénním odsudkem hlouběji zamýšlet, nebo jen nekriticky přejímáte módní klišé o darebnosti arcibiskupa Lefebvra? Označil jste ho za heretika, tedy toho, kdo popírá nějakou pravdu víry. Já jsem si ničeho takového nevšiml, ale to víte, jsem prostý člověk, žádný profesor. Mohl byste mě prosím poučit, který článek víry abp. Lefebvre popíral?
Za modlitbu děkuji, neboť "velkou moc má modlitba spravedlivého".
Zdraví XY
Mám mu to poslat? Abych ho neměl na svědomí... | |
|
| |
| Předmět: Re: Ad nauseam vestram 29.11.11 19:34 | |
| Jene, skvělé Pošlete | |
|
| |
Anonymní Anonymní
| Předmět: Re: Ad nauseam vestram 29.11.11 20:28 | |
| Ještě stesti, že Jan neusiluje o svěcení. Jinak by byl v háji. |
|
| |
Iva Podzimková obecni blb
Počet příspěvků : 269 Na +T+ od : 20. 09. 11
| Předmět: Re: Ad nauseam vestram 29.11.11 21:55 | |
| Předpokládala jsem, že se potrefená husa ozve! jen to pošlete, Jene....:O)))))))))))))))) | |
|
| |
Ave Sodalitium pianum
Počet příspěvků : 565 Na +T+ od : 26. 10. 09
| Předmět: Re: Ad nauseam vestram 29.11.11 22:04 | |
| Podle mě poznal ironii už na začátku, proto odpovídá, jak odpovídá. Kdyby mu to napsal někdo z jeho věrných, vypadalo by to asi jinak - žádná zmínka o braní vážně učení Církve apod. Ta druhá odpověď je pak ještě okatěji ironická, než ta první. Myslím, že na to už neodpoví. | |
|
| |
bJ Sodalitium pianum
| Předmět: Re: Ad nauseam vestram 29.11.11 22:08 | |
| Po tom prvním psaní si ještě mohl myslet, že jsem jen nepoučený. Po tom druhém už mu je nejspíš jasné, že si z něj utahuji. | |
|
| |
Sponsored content
| Předmět: Re: Ad nauseam vestram | |
| |
|
| |
| Ad nauseam vestram | |
|