+ + + T R A D I T I O + + + Katolické fórum pro katolíky, ochránce nenarozeného života a všechny, pro které je Salus animarum opravdu suprema lex. |
|
| Ad nauseam vestram | |
|
+20Fr. Augustin T.O.P. deactivated Reconquistador Ave Iva Podzimková Thomas More Irenej bJ Adalbert Inger Katarsky heretik JL René Václavek Josafat František Matěj Antonio Ghislieri Michal Kretschmer Jaro Quido van Rijn Fr. Albert T.O.P. Mr.Difficult 24 posters | |
Autor | Zpráva |
---|
Quido van Rijn Aktivní uživatel
Počet příspěvků : 3729 Věk : 134 Bydliště : Od března 2010 kontakt pouze přes mail: quidovanrijn@yahoo.com Na +T+ od : 30. 11. 06
| Předmět: Re: Ad nauseam vestram 14.10.08 7:47 | |
| Kněz, který TO dovolil a sloužil, je podle mého skromného názoru DOBYTEK. To říkám s plným vědomím, že za tento nelichotivý soud budu sám souzen. Do tohoto krásného kostela jsem se jeden čas chodil zpovídat. To tam ovšem byl ještě normální kněz. - Mikolaj napsal:
- Jo přátelé, to je něco. Motorka před oltářem, gumy naházené před oltářem... Račte se pokochat: http://picasaweb.google.cz/farnost.josefov/20080927MotorkSkMEROSS#
| |
| | | Anonymní Anonymní
| Předmět: Re: Ad nauseam vestram 14.10.08 10:04 | |
| - Quido van Rijn napsal:
- Kněz, který TO dovolil a sloužil, je podle mého skromného názoru DOBYTEK. To říkám s plným vědomím, že za tento nelichotivý soud budu sám souzen.
Do tohoto krásného kostela jsem se jeden čas chodil zpovídat. To tam ovšem byl ještě normální kněz.
- Mikolaj napsal:
- Jo přátelé, to je něco. Motorka před oltářem, gumy naházené před oltářem... Račte se pokochat: http://picasaweb.google.cz/farnost.josefov/20080927MotorkSkMEROSS#
Kněz, který TO dovolil JE dobytek. Má dlouhodobý partnerský vztah a z toho vztahu dítě. Takže proč by ho měli rozhodit nějací motorkáři... |
| | | Anonymní Anonymní
| Předmět: Re: Ad nauseam vestram 14.10.08 11:24 | |
| - Mikolaj napsal:
- Quido van Rijn napsal:
- Kněz, který TO dovolil a sloužil, je podle mého skromného názoru DOBYTEK. To říkám s plným vědomím, že za tento nelichotivý soud budu sám souzen.
Do tohoto krásného kostela jsem se jeden čas chodil zpovídat. To tam ovšem byl ještě normální kněz.
- Mikolaj napsal:
Kněz, který TO dovolil JE dobytek. Má dlouhodobý partnerský vztah a z toho vztahu dítě. Takže proč by ho měli rozhodit nějací motorkáři... No, tak to by měl být suspendován. Ví to jeho nadřízení? Něměli by se o tom zpravit? |
| | | Anonymní Anonymní
| Předmět: Re: Ad nauseam vestram 14.10.08 11:30 | |
| Nemusíš nic hlásit. Jeho biskup o tom dobře ví. A je to asi v pořádku... |
| | | Anonymní Anonymní
| Předmět: Re: Ad nauseam vestram 14.10.08 11:42 | |
| - Mikolaj napsal:
- Nemusíš nic hlásit. Jeho biskup o tom dobře ví. A je to asi v pořádku...
Tak by se možná mělo biskupovi připomenout kanonické právo: Kán. 1395: § 1: Klerik žijící v konkubinátě, mimo případ, o kterém je v kán. 1394, a klerik setrvávající v jiném veřejném hříchu proti 6. přikázání Desatera vyvolávajícím pohoršení, nechť jsou potrestáni suspenzí, ke které, jestliže po napomenutí setrvají v trestném činu, mohou být postupně připojeny další tresty až i propuštění z duchovního stavu. |
| | | Anonymní Anonymní
| Předmět: Re: Ad nauseam vestram 14.10.08 11:45 | |
| Víš jak to je, ne? Biskup: Je pravda, že žiješ se ženou a máte dítě?, Kněz: Ne., Biskup: Tak OK.
Slyšel jsem to už několikrát - když má kněz dítě, je všechno v pořádku. Jakmile však sáhne na prachy, je zle. A taky že tento kněz byl přeložen až po nějakých prokázaných finančních machinacích... |
| | | Mr.Difficult Svůdce maličkých
Počet příspěvků : 4135 Bydliště : Země Koruny svatováclavské Na +T+ od : 01. 12. 06
| Předmět: Re: Ad nauseam vestram 14.10.08 13:39 | |
| Hm, v kodexu je taky stanoveno, že ze spravedlivého důvodu může soudce od potrestání upustit i když právo trest určuje a stanovuje povinnost jej uložit. | |
| | | Anonymní Anonymní
| Předmět: Re: Ad nauseam vestram 14.10.08 13:42 | |
| Tento případ není o nějakém jednorázovém selhání, ale o dlouhodobém vztahu.
Problém ovšem je, jak to nezvratně dokázat. Protože když se nedodají důkazy, tak se nikdo s nikým bavit nebude. Ale stejně si myslím, že i kdyby byly důkazy, zahraje se to do outu. |
| | | Quido van Rijn Aktivní uživatel
Počet příspěvků : 3729 Věk : 134 Bydliště : Od března 2010 kontakt pouze přes mail: quidovanrijn@yahoo.com Na +T+ od : 30. 11. 06
| Předmět: Re: Ad nauseam vestram 14.10.08 14:48 | |
| Jaký pán taký krám. Nemá vůbec cenu se o tom bavit anebo někoho udávat církevním hodnostářům, kteří sami by se měli zpovídat z podobných zločinů vůči CIC. Taková zednářská sedánka na biskupství to je také zralé na trest podle CIC. Já bych se na to vykašlal, protože různá udání a soudy efekt mít nebudou. Hierarchie je mimo realitu a modernisté budou držet basu. Stojí to a padá na hříchu, který je jim společný a toto stádo se obrátí jako jeden muž proti případným kritikům a budou se je snažit umlčet a zničit. Popřípadě se z toho vyvlíknou poukazem na "ducha koncilu". Nejlepší obranou je tyto modernisty okatě ignorovat, nechat je osudu a chodit do jiných kostelů. Já vím, je to bolestné hodit kostel, který máme rádi do chřánu motorkářským a konkubinátním "duchovním", ale hlavou zeď neprorazíme a zdraví máme jen jedno. Nač se zbytečně rozčilovat. | |
| | | Anonymní Anonymní
| Předmět: Re: Ad nauseam vestram 14.10.08 15:06 | |
| Pravdu díš, Quido! Je zbytečné se rozčilovat, či dokonce konat. Stejně se to ví a je to tolerováno. My se z toho v budoucnu zpovídat nebudeme ! |
| | | JL Trady
Počet příspěvků : 1863 Na +T+ od : 06. 06. 08
| Předmět: Re: Ad nauseam vestram 14.10.08 17:05 | |
| Kdesi jsem slyšel názor, že muži slibují celibát, ale ženy (když jdou do řádu samozřejmě) celibát a cudnost, což je podstatný rozdíl. | |
| | | Anonymní Anonymní
| Předmět: Re: Ad nauseam vestram 16.10.08 13:07 | |
| |
| | | Inger Katarsky heretik BANán
Počet příspěvků : 1816 Bydliště : SIILINJÄRVI. Finland Na +T+ od : 16. 10. 08
| Předmět: Re: Ad nauseam vestram 16.10.08 19:44 | |
| Ja jsem zde novy, a Vase forum ctu jiz delsi dobu a moc se mi libi. Zajimam se prevazne o cirkevni dejiny , ale i katolickou verouku a kanonicke pravo. Jeste nez jsem objevil toto forum, psal jsem na www.e-stredovek.cz/forum/ a to prevazne o historii katolicke cirkve, kde jsem se snazil o nejvetsi objektivnost. Nebot je to ale forum tezce sekularni, setkal jsem se tam jen s nepochopenim. Kdyztak se tam podivejte na me prispevky pod "cirkev", kde jsem psal o dejinach Svateho Officia. Z CR jsem jiz 19 let pryc, ac jsem z Prahy. Nyni ziji ve finskem meste Kuusamo. Jsem udiven jak ac 20 let po revoluci je CR ateisticke, a nas katoliky se divaji velice spatne. Ja jsem presto nasi viru obhajoval na zminenem foru: www.e-stredovek.czMate s tim forem zkusenosti? Co si o nem myslite? Zdravim. Guidonis | |
| | | Fr. Albert T.O.P. Gründer
Počet příspěvků : 10044 Na +T+ od : 29. 11. 06
| Předmět: Re: Ad nauseam vestram 16.10.08 20:06 | |
| Taky jsem tam napsal asi jeden příspěvek. Snažil jsem se vyvrátit lži jakéhosi blázna, který tvrdil, že Církev kdysi běžně světila ženy(nejen známé fámy s jáhenkami, ale i kněžky). Záměrně zamlčoval, že náhrobky, kde se u ženského jména uvádí i titul "kněz", náleží jedné ze starověkých pseudokřesťanských sekt. | |
| Předmět: Re: Ad nauseam vestram 16.10.08 20:30 | |
| Tak to vim, ja to tam cetl, jediny rozumny prispevek. Tak Vy jste ten Jakub. Vam tam nadavali, stejne jako mne, kdyz jsem jim tam psal o Svate Inkvisici, schvalne se podivejte. Tam pisi bud ateiste, ci husite. A ten co Vam tam Jakube odpovidal, to je clen husitskeho sboru, clovek ktery je husita, zabyva se husity jiz pres 30 let, a husitsky fanatik. Mne tam na tom foru dost napadali, uz tam nepisi, ale podivejte se jak jsem tam nasi cirkev obhajoval..a to nemluvim o nekterych velmi nasi viru a cirkev napadajicich soukromych zpravach, vyhruzkach v nich. Ale podivejte se na ty me prispevky tam...ja tam napr. psal o historikovi Luis de Pramo, ktery napsal prvni objektivni dejiny Inkvisice v roce 1598, a citoval:
""Prvnimi heretiky byly Adam a Eva a prvim inkvisitorem sam Buh. Buh je vyhnal z raje protoze se vuci nemu provinili, ale predtim je vyslechl a soudil. Inkvisitori prevzali svoji cinnost primo od Boha, a odev jimz zakryli Adam a Eva svou nahotu, bylo prvni sanbenito (potupny odev), a vyhnani prarodicu lidskeho pokoleni byla prvni konfiskace, a dale ze Jezis byl podle Parama prvnim inkvisitorem Noveho zakona, zacal vykonavat povinnosti treti den po svem narozeni, kdy oznamil prostrednictvim tri kalu ze se narodil po tom co usmrtil Heroda. Hodnost inkvistoru zaujimali pak sv. Petr a sv. Pavel a jini apostolove, a ti ji pak odevzdali dalsim papezum a biskupum... A strom Inkvisice se zalenal a kvetl , jeho koreny a vetve se rozrustaly po celem svete a skytal nejsladsi plody""-
A na foru e-stredovek jiz husite asi mavali cepy a palcaty nad hlavami..a hrozne nadavali. Ja tam psal asi pres 200 prispevku okolo cirkevnich dejin. Podivejte se. | |
| Předmět: Re: Ad nauseam vestram 16.10.08 20:35 | |
| Záslužná práce. Já jsem jen napsal to, co jsem napsal a už tam víc nechodím. Další stoka. Pokud jste na to měl nervy, jen dobře. Ale asi je třeba odhadnout míru, kdy to přestává mít smysl a argumentace se zvrhává v napadání. | |
| Předmět: Re: Ad nauseam vestram 16.10.08 20:42 | |
| Noo, me tam napadali stale i vyhrozovali ve zpravach, Narazil jsem ze zde nekdo pise pod jmenem Ghislieri. To je muj velky oblibenec. Psal jsem o Antonio Michele Ghislierim, pozdeji Piu V. i na foru e-stredovek, kde jsem psal i o jeho predchudci a stejne zajimavem cloveku Pavlu IV- tedy kard. Carafovi, pod forum "oblibeni hrdinove stredoveku", ktere jsem tam zalozil. Dale jsem tam psal o Nicolau Eymerickovi, sv. Petru mucednikovi z Verony, Petru Arbueze, Ximenezovi, ale i o dalsich hrdinech nasi cirkve. S pochopenim se tam ale clovek setka malokdy. Cim to je ze je CR spolecnost a fora historie tak sekularni? Nastesti jsem nasel toto Vase forum. | |
| | | JL Trady
| Předmět: Re: Ad nauseam vestram 16.10.08 21:18 | |
| No kumunisté se snažili, předtím husiti se snažili, tak to tak tady vypadá. Myslím, že byste si docela dobře rozumněl s Dr. Malým (přispíval i sem), vyučuje Církevní dějiny na Jihočeské univerzitě a některé jeho publikace jsou i na michaelsa.eu, také přispívá do http://immaculata.minorite.cz a http://tedeum.cz , mají i starší čísla, kdybyste to chtěl mít komplet (pokud by nějaké už nebylo, vyscanuji Vám ho). Kontakt, pokud byste měl zájem, mohu zaslat privátně. | |
| Předmět: Re: Ad nauseam vestram 16.10.08 21:25 | |
| Dekuji Vam, ja si to stahnu rovnou z netu abych Vas neobtezoval. J a se zaobiram cirkevnimi dejinami jiz pres 20 let, ale na forum e-stredovek jiz jsem prestal psat, nema to cenu. Jsou tam tak zatvrzeli lide. Ateiste a husite, se kterymi se neda hnout, apokud tam pisi o stredovekem kanonickem pravu- tak mi do toho porad mluvi jedna mlada tesne dostudovana pravnicka, ktera to vse prirovnava k dnesnimu pravu- a mluvi o demokracii. Pritom ona vubec nevi co katolicka vira obnasi tak povazuje napr. prohlaseni o neci herezi za svevoli, ktere odporuje demokracii. Kdyby si ale uvedomila kolik ma toho na svedomi blud a jakym pokladem je katolicka vira, tak by se na to nemohla takto divat. Na vine je neznalost a lhostejnost, kterou zamenuje za lasku, demokracii a snasenlivost. | |
| | | JL Trady
| Předmět: Re: Ad nauseam vestram 16.10.08 22:29 | |
| Immaculata na webu je, TeDeum jen některé články. Se scanováním problém nemám, mám hodně rychlý scanner, stačí jen obracet stránky (rozřezávat TD se mi moc nechce, jinak by to bylo plně automatické, má to i podavač a obraceč stran). Martin Rafael má i elektronickou verzi. Bernarde, máte tam moc pěkné a hlavně katolické příspěvky a je velká škoda, že nejsou tady. Taky jsem bojovával s heretiky, příspěvek pak zapadne mezi stovkami jiných, nemá to cenu, ztráta času. Nedávno se tu kladivo na čarodějnice taky probíralo, tak pro upřesnění: http://www.e-stredovek.cz/forum/viewtopic.php?p=28011&highlight=#28011A taky máte rád Kryla, stačí ho napsat do vyhledávacího políčka na http://uloz.toAle nevím, jak je to u vás s autorským právem, v CZ je stahování čehokoli legální a platí se za to poplatky z paměťových médií, disků, přehrávačů, tiskáren. Nelegální tu je jen neoprávněné šíření autorského díla, hyperlink ke stažení tu není protiprávní. To všechno třeba v USA nelze. | |
| Předmět: Re: Ad nauseam vestram 16.10.08 22:40 | |
| Dekuji Vam, uz tam na e-stredovek ale psat nebudu. Videli jste prispevky te Violy? Ta mi napada k vuli demokracii, v cirkevnich dejinach se ale nevyzna. Ja mohu davat takove prispevky i sem, tak si ale reknete co Vas zajima, ja se zaobiram temi dejinami jiz velmi dlouho. Mohl bych zde zalozit i tema "cirkevni dejiny", ale jen jestli mi to admin dovoli. Tak Vam dekuji. JL. | |
| Předmět: Re: Ad nauseam vestram 17.10.08 6:29 | |
| | |
| | | Mr.Difficult Svůdce maličkých
Počet příspěvků : 4135 Bydliště : Země Koruny svatováclavské Na +T+ od : 01. 12. 06
| Předmět: Re: Ad nauseam vestram 17.10.08 8:27 | |
| Nechci rušit plodnou debatu o středověku a nepřekvapuje mne, že nově vystudovaná právnička indoktrinovaná revolučním duchem nechápe pojem hereze a její nebezpečí pro sociální řád, ale rád bych připomněl žhavou současnost: měl jsem noční a tak jsem trošku brouzdal a zjistil, že ve Španělsku nějaký blbeček ze soudcovského stavu chce vyšetřovat frankisty, kteří jsou označováni jako "nacisté". Komunistická rudá lůza zvedá hlavu a je ukázkou toho, jak nebezpeční jsou heretici a apostaté. Rudá pakáž - pro ouplnost přiznejme, že sní nebylo jednáno v rukavičkách - nejen že vládu makkabejských ve Španělsku přežila, ale nyní se hodlá mstít. | |
| Předmět: Re: Ad nauseam vestram 17.10.08 11:14 | |
| V tom mate pravdu... a jsme zpatky u te hereze. Me se moc libi jak pise pan. Maly. Dekuji , pane Maly a psite i nadale- moc se mi libi jak pisete, i Vy Iacubus. | |
| Předmět: Re: Ad nauseam vestram 17.10.08 11:51 | |
| Me se neotevrela ta kapitola "cirkevni dejiny" a pry se tam nesmi prispivat. Rda bych psal take prispevky z dejin, jako jsem psal na e-stredovek, a chtel bych napsat i napr. zivotopis alespon strucny Pia.V. tedy Antonia Michele Ghislieriho. Jde to? | |
| | | Sponsored content
| Předmět: Re: Ad nauseam vestram | |
| |
| | | | Ad nauseam vestram | |
|
| Povolení tohoto fóra: | Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
| |
| |
| |
|