| Rodinná morálka | |
|
+17JPS Fr. Augustin T.O.P. Ave bJ Stoofi Irenej Kolcok Thomas More René Václavek JL Josafat Gaudentius Michal Kretschmer Fr. Albert T.O.P. Antonio Ghislieri Quido van Rijn Mr.Difficult 21 posters |
|
Katolickým křtem jsem byl/a pokřtěný/a | jako miminko v peřince | | 73% | [ 46 ] | jako dospělý/á muž/žena | | 22% | [ 14 ] | ani jedna možnost(konvertoval jsem od heretiků) | | 5% | [ 3 ] |
| Celkem hlasů : 63 | | |
|
Autor | Zpráva |
---|
Fr. Augustin T.O.P. Admin
Počet příspěvků : 485 Věk : 40 Na +T+ od : 01. 07. 11
| Předmět: Re: Rodinná morálka 05.06.12 15:21 | |
| To není obhajoba, ale do nebe volající vyčůranost.
Spíš bych šel po tom kde se tuhle výmluvu naučila... protože tady nejde ani o výmluvu rodičům ale o to, že to dokáže sama sobě takhle omluvit. | |
|
| |
Ave Sodalitium pianum
Počet příspěvků : 565 Na +T+ od : 26. 10. 09
| Předmět: Re: Rodinná morálka 05.06.12 18:38 | |
| Tihle lidé, co kradou nesmyslné cetky, levné jídlo atp. jsou většinou nemocní, nikoliv vyčůraní. Já bych ji spíš nejdřív poslal k doktorovi... to s těmi ušetřenými penězi nebude pravda. Pokud ji chytli, pak je dost pravděpodobné, že se takto "obohacuje" častěji a nejednalo se jen o jeden případ. Většinou jsou to ale opravdu nemocní lidé, kteří kradou, aby kradli, nikoliv, že by se chtěli obohatit. Jejich krádeže bývají občas naprosto absurdní, např., když muž ukradne vložky apod. | |
|
| |
Mr.Difficult Svůdce maličkých
Počet příspěvků : 4135 Bydliště : Země Koruny svatováclavské Na +T+ od : 01. 12. 06
| Předmět: Re: Rodinná morálka 05.06.12 19:22 | |
| Chocholoušek dá tabletky, a bude po čorkách. | |
|
| |
| Předmět: Re: Rodinná morálka 05.06.12 19:39 | |
| Ke kradení může dítě být lehce svedeno vrstevníky, vyhecováno. Mě se to jako malému na základce taky párkrát stalo, že jsem byl vyhecován k věcem jako ukradout bonbóny lipo, zamknout za sousedkou dveře a klíče hodit do kanálu, zapálit suchou trávu na louce apod.
Průšvih je, když si to vnitřně ospravedlní, že je to v pořádku. Já i když jsem byl parchant, tak jsem moc dobře věděl že dělám špatné věci a když jsem byl poprávu dopaden a dostal jsem na držku, tak jsem se nevymlouval. | |
|
| |
Anonymní Anonymní
| Předmět: Re: Rodinná morálka 06.06.12 0:07 | |
| u marušky ,mojí sestry to dopadne asi jako u vás. chtěla dělat se spolužáky legraci ,jeden hlídá ostatní se cpou a pak se vymění. je taková recese,ale tím že je chytli tak tak nevím jak to dopadne.Ona má strach.a ví že udělala chybu.-třepe se strachy,jak přijde dopis ze školy. |
|
| |
Ave Sodalitium pianum
| Předmět: Re: Rodinná morálka 06.06.12 0:10 | |
| - kapka napsal:
- u marušky ,mojí sestry to dopadne asi jako u vás.
chtěla dělat se spolužáky legraci ,jeden hlídá ostatní se cpou a pak se vymění. je taková recese,ale tím že je chytli tak tak nevím jak to dopadne.Ona má strach.a ví že udělala chybu.-třepe se strachy,jak přijde dopis ze školy. V tom případě se nejedná o nemoc ale o mladickou/dětskou nerozvážnost a jak se říká "klukovinu", ačkoliv jsou to holky... V tom případě bych z toho nedělal vědu. | |
|
| |
Anonymní Anonymní
| Předmět: Re: Rodinná morálka 06.06.12 7:46 | |
| - kapka napsal:
- u marušky ,mojí sestry to dopadne asi jako u vás.
chtěla dělat se spolužáky legraci ,jeden hlídá ostatní se cpou a pak se vymění. je taková recese,ale tím že je chytli tak tak nevím jak to dopadne.Ona má strach.a ví že udělala chybu.-třepe se strachy,jak přijde dopis ze školy.
Strach není na místě, je třeba dokonalá lítost a pokání ve svátosti smíření |
|
| |
René Václavek Obecní drbna
Počet příspěvků : 2775 Věk : 64 Bydliště : Pod Sv.Hostýnem Na +T+ od : 19. 04. 07
| Předmět: Re: Rodinná morálka 06.06.12 10:21 | |
| Kdysi se kradlo Žužu, Lipo, byla to spíš recese, aby byl geroj před ostatními. | |
|
| |
Počet příspěvků : 4135 Bydliště : Země Koruny svatováclavské Na +T+ od : 01. 12. 06
| Předmět: Re: Rodinná morálka 06.06.12 10:53 | |
| Tak, koukám, že jí ještě není 15. Tak je třeba otcovské výchovné opatření, které zde nebudu rozmazávat. Jinak, když by jí 15 bylo, šlo by o přestupek s pokutou. Taky by se do toho mohl montovat OSPOD a ukládat výchovná opatření, třeba zákaz chodit do hytlermarketů. | |
|
| |
Anonymní Anonymní
| Předmět: Re: Rodinná morálka 06.06.12 11:33 | |
| - Mr.Difficult napsal:
- Taky by se do toho mohl montovat OSPOD a ukládat výchovná opatření, třeba zákaz chodit do hytlermarketů.
To fakt jde? Ta moderní doba je nehumanní. Seřezat páskem, připomenout desatero a více nerozmazávat. To je pravé řešení |
|
| |
| Předmět: Re: Rodinná morálka 06.06.12 11:38 | |
| Já to nechtěl rozmazávat, ale samozřejmě rozumný výprask považuji za nejhumánnější řešení. | |
|
| |
Anonymní Anonymní
| Předmět: Re: Rodinná morálka 12.06.12 14:35 | |
| - bismarck napsal:
- To není obhajoba, ale do nebe volající vyčůranost.
Spíš bych šel po tom kde se tuhle výmluvu naučila... protože tady nejde ani o výmluvu rodičům ale o to, že to dokáže sama sobě takhle omluvit. ve škole od kamarádek |
|
| |
| Předmět: Re: Rodinná morálka 13.06.12 9:32 | |
| Škola představuje jeden ze zásadních kriminogenních faktorů při výchově. Čest výjimkám.
Proto taky vyvolává domácí škola odpor napříč společneskými skupinami a nejvíce u katolíků: někteří to nedělají, protože by neměli ve 12 na stole oběd, jiní by měli potíže s příbuznými a chtějí s nimi vycházet, či by se na ně šklebili sousedi. Pani Smotlachová, co tomu řeknou lidi. | |
|
| |
| Předmět: Re: Rodinná morálka 14.06.12 9:57 | |
| | |
|
| |
Ave Sodalitium pianum
| Předmět: Re: Rodinná morálka 14.06.12 10:24 | |
| - bismarck napsal:
- Co byste řekli na tuto "recenzi"? Není to nebezpečné?
http://www.katolik.cz/recenze/view.asp?cis=31 Ano, je to nebezpečné, protože je to natolik stupidní, že se při smíchu při četbě s vámi může převrátit židle a můžete tak přijít k úrazu. | |
|
| |
| Předmět: Re: Rodinná morálka 14.06.12 10:53 | |
| - Ave napsal:
- bismarck napsal:
- Co byste řekli na tuto "recenzi"? Není to nebezpečné?
http://www.katolik.cz/recenze/view.asp?cis=31 Ano, je to nebezpečné, protože je to natolik stupidní, že se při smíchu při četbě s vámi může převrátit židle a můžete tak přijít k úrazu. To máte pravdu.. stupidní a směšné to je. Ženy se tam dočtou nebezpečné kraviny. Ale dočtou se to na stránkách které se jmenují katolik.cz! Vím že tyto stránky katolicitou zrovna neoplývají, ale díky svému jménu jsou jedny z prvních na které člověk narazí. Takže jsem myslel nebezpečné ve spojení s těmi stránkami. Když tohle píšou pohané a čarodějnice, tak to neřeším. | |
|
| |
JL Trady
Počet příspěvků : 1863 Na +T+ od : 06. 06. 08
| Předmět: Re: Rodinná morálka 14.06.12 11:25 | |
| jenže vidíte, že nějaká slepice se na to chytla. | |
|
| |
Anonymní Anonymní
| Předmět: Re: Rodinná morálka 15.06.12 11:35 | |
| Mně to teda zase tak stupidní nepřipadá, spíš bych řekl, že je dobré učit se s city a pocity správně zacházet, což je zvláště pro ženy důležíté; někdy dokonce sensu stricto životně. Takže pokud je ta knížka nějakým návodem jak tyto citové touhy rozpoznat, ovládnout a pokud možno nedestruktivně sublimovat, jsem za to rád. |
|
| |
JPS Sodalitium pianum
Počet příspěvků : 62 Bydliště : Praha Na +T+ od : 06. 04. 13
| Předmět: Re: Rodinná morálka 18.04.13 20:58 | |
| Doporučuji knihu Křesťanská rodina v boji s nepřáteli od vysoce důstojného pána Havla Josefa Huga. Já jí sehnal v antikvariátu za stovku a je to knížka k nezaplacení | |
|
| |
Ave Sodalitium pianum
| Předmět: Re: Rodinná morálka 18.04.13 21:13 | |
| - JanŠimonPetrSemecký napsal:
- Doporučuji knihu Křesťanská rodina v boji s nepřáteli od vysoce důstojného pána Havla Josefa Huga. Já jí sehnal v antikvariátu za stovku a je to knížka k nezaplacení
Souhlasím - naprosto výjimečná kniha, která by neměla chybět v knihovně žádných katolických rodičů. | |
|
| |
Fr. Albert T.O.P. Gründer
Počet příspěvků : 10044 Na +T+ od : 29. 11. 06
| Předmět: Re: Rodinná morálka 18.04.13 21:15 | |
| | |
|
| |
Pafnucius-Maria Trady
Počet příspěvků : 230 Bydliště : Gitschin Na +T+ od : 13. 09. 11
| Předmět: Re: Rodinná morálka 18.04.13 21:44 | |
| | |
|
| |
JPS Sodalitium pianum
Počet příspěvků : 62 Bydliště : Praha Na +T+ od : 06. 04. 13
| Předmět: Re: Rodinná morálka 18.04.13 21:46 | |
| | |
|
| |
JL Trady
Počet příspěvků : 1863 Na +T+ od : 06. 06. 08
| Předmět: Re: Rodinná morálka 19.04.13 0:06 | |
| Pokud uděláš 2 strany na jeden průchod a 2 průchody za minutu (dá se udělat i 5 průchodů ale musí jít dobře listy od sebe), to máš 4 strany za minutu, 480 stran za 2 hodiny... Surový scan už klidně slepím, ořežu a rozřežu na stránky tak aby se dal tisknout.
Za týden dovolené při práci 16h denně tak zvládneš vyscanovat 26880 stran knih. Není to sice moc, ale je to v průměru 100 knih, zpracování jedné knížky pro tisk vezme čtvrt až hodinu, u čistých scanů spíš tu hodinu (cestuje to po stránce). | |
|
| |
Ave Sodalitium pianum
| Předmět: Re: Rodinná morálka 19.04.13 0:17 | |
| - JL napsal:
- Pokud uděláš 2 strany na jeden průchod a 2 průchody za minutu (dá se udělat i 5 průchodů ale musí jít dobře listy od sebe), to máš 4 strany za minutu, 480 stran za 2 hodiny... Surový scan už klidně slepím, ořežu a rozřežu na stránky tak aby se dal tisknout.
Za týden dovolené při práci 16h denně tak zvládneš vyscanovat 26880 stran knih. Není to sice moc, ale je to v průměru 100 knih, zpracování jedné knížky pro tisk vezme čtvrt až hodinu, u čistých scanů spíš tu hodinu (cestuje to po stránce). Jo, to by šlo A pak ještě rovnou další týden dovolené na rekonvalescenci, zejména horních končetin. | |
|
| |
Sponsored content
| Předmět: Re: Rodinná morálka | |
| |
|
| |
| Rodinná morálka | |
|