| Bezbolestná sebedestrukce | |
|
+14Fr. Augustin T.O.P. Iva Podzimková Adalbert JL Irenej Michal Kretschmer bJ Thomas More René Václavek Antonio Ghislieri Mr.Difficult Josafat Fr. Albert T.O.P. Quido van Rijn 18 posters |
|
Myslíte si, že je možné "evangelizovat" stylem disco show? | Ano | | 5% | [ 2 ] | Ne | | 95% | [ 39 ] |
| Celkem hlasů : 41 | | Poll closed |
|
Autor | Zpráva |
---|
Thomas More Advokát maličkých
Počet příspěvků : 604 Věk : 56 Na +T+ od : 26. 06. 10
| Předmět: Re: Bezbolestná sebedestrukce 12.08.11 10:04 | |
| A uhnilou pravicí,také prorocké. | |
|
| |
Anonymní Anonymní
| Předmět: Re: Bezbolestná sebedestrukce 12.08.11 10:13 | |
| Ano...ale opravdu jen náhodou. - Jakub napsal:
- To je biskup s uhnilým obličejem.
Náhodou, prorocké. |
|
| |
Fr. Albert T.O.P. Gründer
Počet příspěvků : 10044 Na +T+ od : 29. 11. 06
| Předmět: Re: Bezbolestná sebedestrukce 23.08.11 11:24 | |
| | |
|
| |
Michal Kretschmer Admin
Počet příspěvků : 3365 Věk : 80 Bydliště : Praha Na +T+ od : 06. 12. 06
| Předmět: Re: Bezbolestná sebedestrukce 23.08.11 15:27 | |
| Vím o Marku O. Váchovi jako o evolucionistovi. Z programu televize Noe ale vidím, že se pouští i do bioetických otázek.
Jsou někomu zde známé jeho postoje k potratům, euthanasii, klonování, asistované reprodukci apod.? Hlásá nějaké postoje odporující učení církve? | |
|
| |
| Předmět: Re: Bezbolestná sebedestrukce 23.08.11 15:31 | |
| | |
|
| |
Michal Kretschmer Admin
| Předmět: Re: Bezbolestná sebedestrukce 23.08.11 16:16 | |
| Jakube, děkuji za odkaz. Teď jsem to rychle proběhl. Klíčový je tento text z článku Váchy na http://www.getsemany.cz/node/713 : Moje třetí námitka se týká některých textů současné morální teologie. Domnívám se, že v duchovním životě by moje úvodní otázka měla znít "kdo je to pro mě Bůh", a naopak otázky typu "co si mohu dovolit udělat, aby to ještě nebyl hřích" mi připadají jako jisté čarování s předpisy, které nemá s vírou mnoho společného. Historie církve zná řadu poučných momentů o tom,že vždy, když upadá víra v osobního Boha, nastupuje důraz na předpisy a ustanovení, na to, co je ještě dovoleno a co už ne.Střety Ježíše Krista s farizeji byly variací na toto téma. Mnozíteologové sexuální morálky mi tak připadají jako rozhodčí v boxu,kteří v ložnici z manželů strhávají přikrývku a diskutují, co ještě není faul a co již ano; ať jde o cokoli, víra to zpravidla není. V zásadě to znamená, že pro Váchu není Bůh (také) zákonodárce.iPak je ovšem možné tvrdit cokoliv. Úpadek víry naopak vede k mravní laxnosti, ne k přísnějším mravům. Díval jsem se ještě na stránky televize Noe, je to tím Váchou dost prolezlé. | |
|
| |
Anonymní Anonymní
| Předmět: Re: Bezbolestná sebedestrukce 24.08.11 16:32 | |
| On hlavně jako nerozumí křesťanské neboli aristotelsko tomistické filosofii. A přitom smolí stále filosofické traktáty o přírodě a etice. Jeho lapsus s antikoncepcí spočívá prostě v tom, že není schopen chápat, jak je systém morální teologie i přirozené etiky vystavěn. Jako evolucionista nepolíbený tomismem tomu prostě rozumět nemůže. |
|
| |
Anonymní Anonymní
| Předmět: Re: Bezbolestná sebedestrukce 25.08.11 11:29 | |
| |
|
| |
René Václavek Obecní drbna
Počet příspěvků : 2775 Věk : 64 Bydliště : Pod Sv.Hostýnem Na +T+ od : 19. 04. 07
| Předmět: Re: Bezbolestná sebedestrukce 25.08.11 11:38 | |
| | |
|
| |
Thomas More Advokát maličkých
Počet příspěvků : 604 Věk : 56 Na +T+ od : 26. 06. 10
| Předmět: Re: Bezbolestná sebedestrukce 25.08.11 12:00 | |
| holt umí ty bludy prodat,no. | |
|
| |
Anonymní Anonymní
| Předmět: Re: Bezbolestná sebedestrukce 25.08.11 20:18 | |
| |
|
| |
Anonymní Anonymní
| Předmět: Re: Bezbolestná sebedestrukce 25.08.11 20:22 | |
| - Thomas More napsal:
- holt umí ty bludy prodat,no.
eeee, bludy se prodávají nejlépe.... co jsou lidi peněz schopni vyhodit za okultisty, šarlatány, žraločí zuby a kyvadlářky / a pak mě kuńkají, když od nich sestra podle zákona vybere 30kačku za hodinovou návštěvu s vyšetřováním že nám jde jen o prachy a že jsme jak čerti a bla bla bla...kdyby mi šlo o prachy, v životě do toho oboru nevlezu / |
|
| |
Mr.Difficult Svůdce maličkých
Počet příspěvků : 4135 Bydliště : Země Koruny svatováclavské Na +T+ od : 01. 12. 06
| Předmět: Re: Bezbolestná sebedestrukce 25.08.11 22:57 | |
| - Magdalena napsal:
- Thomas More napsal:
- holt umí ty bludy prodat,no.
eeee, bludy se prodávají nejlépe.... co jsou lidi peněz schopni vyhodit za okultisty, šarlatány, žraločí zuby a kyvadlářky
/ a pak mě kuńkají, když od nich sestra podle zákona vybere 30kačku za hodinovou návštěvu s vyšetřováním že nám jde jen o prachy a že jsme jak čerti a bla bla bla...kdyby mi šlo o prachy, v životě do toho oboru nevlezu / Ale fuj, to je demagogie. Když jsem měl dceru ve spitále se zlomenou rukou, udělali ji dle vlastní operace o 2 slovy 2 operace víc, a 30 julínků to nebylo. Je to svinstvo, páč za měsíc je to 900 a to už je pro mnohé likvidační. Poplatky jsou protiústavní nemravnost. Na pivo si vybírejte před kostelem jestli jste nedoceněni a nemáte na chleba, mliko a nájem. | |
|
| |
Anonymní Anonymní
| Předmět: Re: Bezbolestná sebedestrukce 26.08.11 8:58 | |
| |
|
| |
| Předmět: Re: Bezbolestná sebedestrukce 26.08.11 9:47 | |
| To je proste, mily Watsone. Rakovina delozniho cipku vznika nejcasteji u tech "divek", ktere svůj pohlavni zivot (=smilstva) zacnou velmi brzy. Nu a statu prece dlouhodobe jde o demoralizaci mladezniku, tudiz je prece nenecha bez peleseni, dokonce jim pomuze s nasledky. Kdepak, hned jsem klidnejsi, kdyz vim, jak dobre se me dane (pojisteni) vynakladaji. | |
|
| |
Anonymní Anonymní
| Předmět: Re: Bezbolestná sebedestrukce 26.08.11 10:16 | |
| Aha... |
|
| |
Michal Kretschmer Admin
| Předmět: Re: Bezbolestná sebedestrukce 26.08.11 11:14 | |
| Lékařskou stránku rakoviny děložního čípku dostatečně neznám. Souvisí s nákazou papillomaviry, ale nevím už, zda je to podmínka nutná, a zda lze k nim přijít i jinak než sexuálním stykem. Předpokládám-li, že s mužem, tak u muže ty papillomaviry tak moc nevadí nebo ne?
Souvislost s tím, že jak píše Jakub, že se to hlavně týká děvčat, kteří se sexem začnou brzo, může být buď časová nebo spočívat v tom, že taková děvčata často vystřídají mnoho chlapců - nevím jak to je.
Každopádně je to asi podobné jako u jiných sexuálně přenosných nemocí - promiskuita pravděpodobnost nákazy zvyšuje. | |
|
| |
Počet příspěvků : 2775 Věk : 64 Bydliště : Pod Sv.Hostýnem Na +T+ od : 19. 04. 07
| Předmět: Re: Bezbolestná sebedestrukce 26.08.11 11:23 | |
| | |
|
| |
| Předmět: Re: Bezbolestná sebedestrukce 26.08.11 11:36 | |
| Kdyby pářilo. Tady jde o perverzní druh styku, který je daleko horší a co do morálního hlediska i hříšnější, než obyčejné smilstvo. Právě proto, že se používá antikoncepce. | |
|
| |
Anonymní Anonymní
| Předmět: Re: Bezbolestná sebedestrukce 26.08.11 14:36 | |
| Hlavní příčinou rakoviny čípku je promiskuita. Člověk, který má pouze jednoho sexuálního partnera, který má zase jako jediného toho svého partnera, prakticky nemůže tuto nemoc chytit. |
|
| |
Anonymní Anonymní
| Předmět: Re: Bezbolestná sebedestrukce 26.08.11 17:52 | |
| - Michal Kretschmer napsal:
- Lékařskou stránku rakoviny děložního čípku dostatečně neznám. Souvisí s nákazou papillomaviry, ale nevím už, zda je to podmínka nutná, a zda lze k nim přijít i jinak než sexuálním stykem. Předpokládám-li, že s mužem, tak u muže ty papillomaviry tak moc nevadí nebo ne?
Souvislost s tím, že jak píše Jakub, že se to hlavně týká děvčat, kteří se sexem začnou brzo, může být buď časová nebo spočívat v tom, že taková děvčata často vystřídají mnoho chlapců - nevím jak to je.
Každopádně je to asi podobné jako u jiných sexuálně přenosných nemocí - promiskuita pravděpodobnost nákazy zvyšuje. K pappilomaviru na onom místě nelze přijít jinak než stykem nebo podobným sex. aktivitami. Pochopitelně velmi souvisí s promiskuitou --- u jeptišek tato nemoc není. Čím více promiskuity, a čím víc v mladším věku tím více kmenů pappilomaviru se na čípku vystřída ---- a je "zaděláno". Je to následek hormonů pojídaných v dospívání....a klamného pocitu " žeru hormón tzn jsem bezpečně chráněna. " Naopak. Platí to pro oba -- děvče může mít jediného ....manžela --- ale pokud on bude promiskuitní, a bude s ní od jejího mládí, dříve nebo později jí něco nekalého zavleče. Ale více jsou přímo náchylné ženy, tzn skutečně jde o následek hlavně ženské promiskuity a brzkého začátku..... Ta vakcína má zatím výsledky dobré, uvidí se jak to bude dále. Svým dětem jí klidně dám, až bude čas, zatím nic proti tomu. Navíc --jestli to bude zdarma --proč ne. Ono pozor, tuhletu chtějí hradit pojištovny / není povinná, tzn kdo nechce, dítěti jí nedá/. Ale zase chtějí přestat hradit jiné vakcíny ---- což nemusí být krok dobrým směrem. U muže papillomaviry vadí částečně, také může vzácně inicovat nádor, ale obecně jsou ohroženější mnohem ženy..../ v tomto konkr. směru/ |
|
| |
Anonymní Anonymní
| Předmět: Re: Bezbolestná sebedestrukce 26.08.11 18:03 | |
| - José Nosé napsal:
- Hlavní příčinou rakoviny čípku je promiskuita. Člověk, který má pouze jednoho sexuálního partnera, který má zase jako jediného toho svého partnera, prakticky nemůže tuto nemoc chytit.
Tak, tak, přesné. |
|
| |
| Předmět: Re: Bezbolestná sebedestrukce 26.08.11 21:29 | |
| A pak že je dnes tolik rakoviny děložního čípku. | |
|
| |
Michal Kretschmer Admin
| Předmět: Re: Bezbolestná sebedestrukce 27.08.11 12:54 | |
| Díky Magdaleno za lékařské poučení. | |
|
| |
Anonymní Anonymní
| Předmět: Re: Bezbolestná sebedestrukce 27.08.11 13:52 | |
| Ještě bych poznamenal, že žádné očkování není zcela bez rizika. Na plné posouzení rizikovosti této vakcíny je ještě brzo. |
|
| |
Sponsored content
| Předmět: Re: Bezbolestná sebedestrukce | |
| |
|
| |
| Bezbolestná sebedestrukce | |
|