+ + + T R A D I T I O + + + Katolické fórum pro katolíky, ochránce nenarozeného života a všechny, pro které je Salus animarum opravdu suprema lex. |
|
| Rodinná morálka | |
|
+17JPS Fr. Augustin T.O.P. Ave bJ Stoofi Irenej Kolcok Thomas More René Václavek JL Josafat Gaudentius Michal Kretschmer Fr. Albert T.O.P. Antonio Ghislieri Quido van Rijn Mr.Difficult 21 posters | |
Katolickým křtem jsem byl/a pokřtěný/a | jako miminko v peřince | | 73% | [ 46 ] | jako dospělý/á muž/žena | | 22% | [ 14 ] | ani jedna možnost(konvertoval jsem od heretiků) | | 5% | [ 3 ] |
| Celkem hlasů : 63 | | |
| Autor | Zpráva |
---|
Fr. Albert T.O.P. Gründer
Počet příspěvků : 10044 Na +T+ od : 29. 11. 06
| Předmět: Re: Rodinná morálka 02.07.08 20:56 | |
| A vůbec. Já jsem teoretik(jak jsem už zmiňoval), takže mé názory jsou názory vytvořené z dodaných informací. Ne přímo z praxe. Znám ale pár holek a kluků, kteří byli vychováni ve vzorných katolických rodinách a na intru, kolejích se z nich stala zvířata. A nemyslím teď Žilkovou. Takže mé příspěvky bere s rezervou. Ale uvědomte si, že otázky, které pokládám, vám položí i někdo jiný. Proto diskusi přenechávám zkušenným ženáčům a vdaným paním | |
| | | Anonymní Anonymní
| Předmět: Re: Rodinná morálka 02.07.08 21:05 | |
| Co udělám nevím, také jen teoretizuji. Netvrdím, že moje názory nejsou neděravé. Ale myslím, že víš, že s tím sv.Janem jsem nemyslel, že ho chci následovat, byl to jen příklad. Škoda jen, že tady v čechách není na to jednotný názor (myslím mezi katolíky), uvítal bych totiž zkušenosti jiných, já žádné nemám. Katolická škola chybí, ale kdyby byli učitelé tak by to šlo. Ne oficiálně, ale pod hlavičkou domácího vzdělávání. |
| | | Anonymní Anonymní
| Předmět: Re: Rodinná morálka 02.07.08 21:06 | |
| Myslím, že jednou z cest pro Magdalenu, kirkmena a další je jednou z možných variant učinit z dětí spiklence, či lépe řečeno spojence v boji s tímto světem. Tím myslím vysvětlovat dětem oč skutečně při antivýchově k otroctví ve školách jde, samotné je vybízet k tomu, aby samy rozlišovaly mezi dobrým, zlým, přirozeným, nepřirozeným. Musím se přiznat, že při výchově svého bratra jsem se pokoušel o podobný přístup a vcelku vycházel a vychází dodnes.
A nemělo by se zapomínat na Ducha Svatého, který si koneckonců vane tam, kudy on sám chce, nikoliv kde by ho rádi viděli vanout odpadlíci a pohani..!
Anton. |
| | | Fr. Albert T.O.P. Gründer
| Předmět: Re: Rodinná morálka 02.07.08 21:09 | |
| Já vím, jak jsi to myslel. Jen bych někdy ty příklady volil trochu obezřetněji. To je vše. Tady v Čechách je to rozdělené. Velký vliv je zmiňovaného amerického systému a koneckonců, pražáci jsou trochu tvláštní sorta. Nebudu je pokoušet, ale na venkově se žije jinak. On je problém, že pokud bys provozoval katolickou školu, tak bys ji brzy asi musel zavřít. Protože bezvěrci by se cítili diskriminováni. A nejsem si jiste, že bys ji naplnil. I když časem...
Naposledy upravil Iacobus Augustinus dne 02.07.08 21:27, celkově upraveno 1 krát | |
| | | Quido van Rijn Aktivní uživatel
Počet příspěvků : 3729 Věk : 134 Bydliště : Od března 2010 kontakt pouze přes mail: quidovanrijn@yahoo.com Na +T+ od : 30. 11. 06
| Předmět: Re: Rodinná morálka 02.07.08 21:26 | |
| Časem by skutečně katolickou školu pro katolíky zavřelo ministrerstvo školství. Důvody: pavouci na záchodě - třeba, když bn nenašli nic jiného, třeba kříž ve třídě - ó hrůza. | |
| | | Anonymní Anonymní
| Předmět: Re: Rodinná morálka 02.07.08 21:34 | |
| To je mi jasné já to myslel jinak, prostě skupina lidí co by učila, ale nebylo by to ofiko, ti co by tam děti dávali by je měli jako na domácí vzdělávání. Vím je to neproveditelné, ale úřad by neměl co zavírat |
| | | Anonymní Anonymní
| Předmět: Re: Rodinná morálka 02.07.08 21:35 | |
| Problém by byly finance |
| Předmět: Re: Rodinná morálka 02.07.08 21:35 | |
| Jo tak. Ale to je dobrý nápad | |
| | | Anonymní Anonymní
| Předmět: Re: Rodinná morálka 02.07.08 21:36 | |
| Tak za prvé - nepsal jsem demagogicky, pouze jsem napsal své neuspořádané myšlenky (a jsem si vědom, že to bylo protichůdné, řešení totiž neznám). Za druhé - ať každý rodič rozhoduje o výchově svých dětí podle svého svědomí, ale ať se nejdříve poradí s lidmi znalými. Za třetí - každé dítě je jiné a k tomu je nutné přihlížet! Chudáci děti, na které je naroubována nějaká doktrína... Za čtvrté - ač nerad, musím počítat s dobovou podmíněností. Chování dětí je jiné než před několika desetiletími, neřku-li staletími. A přístup učitelů jakbysmet. Za páté - i při nejlepší vůli nechápu příklad s Janem Křtitelem. Asi fatal error Za šesté - kdyby fungovalo normálně katolické školství, tak tady takhle nedebatujeme. Co já vím, je to tragédie, nejenom věroučná... |
| | | JL Trady
Počet příspěvků : 1863 Na +T+ od : 06. 06. 08
| Předmět: Re: Rodinná morálka 02.07.08 23:10 | |
| | |
| | | JL Trady
| Předmět: Re: Rodinná morálka 02.07.08 23:25 | |
| - kirkmen napsal:
- To je mi jasné já to myslel jinak, prostě skupina lidí co by učila, ale nebylo by to ofiko, ti co by tam děti dávali by je měli jako na domácí vzdělávání. Vím je to neproveditelné, ale úřad by neměl co zavírat
No konečně po dlouhé době hádání konstruktivní nápad! Myslím, že by to ani nemusel být finanční problém, pokud by to dobře zorganizovalo, jako takové místní buňky. Mám nějaký nápad, ale ještě zcela neuzrál do lehce sdělitelné formy, odhaduji že pro 5 rodin by to nebyl problém. | |
| | | JL Trady
| Předmět: Re: Rodinná morálka 02.07.08 23:28 | |
| Takže debatu jsem vyvolal, dovolil bych si zatím shrnout nejdůležitější poznatky a myšlenky
Až přijde čas ateistické výchovy k promiskuitě v 7 třídě a vyřešíme to omluvenkou. Normálně tam napíšu něco ve smyslu
" jelikož je současné pojetí sexuální výchovy v školních osnovách v rozporu s křestanským pojetím výchovy jaké máme v naší rodině, prosím o omluvu dítěte xy z předmětu zz dne ....a dne...." Děkuji, s pozdravem...
Rodič je za dítě odpovědný, a nikdo mi nemůže nutit podrobovat dítě něčemu s čím nesouhlasím.
Máme totiž ústavou zaručenu svobodu náboženského vyznání a jeho praktikování. Stejně tak rodič je zákonným zástupcem dítěte a je odpovědný za jeho výchovu.
Kdyby padl ze strany školy nějaký "údiv" lze argumentovat právem na svobodu vyznání.
V zájmu obezřetnosti ale je třeba předpokládat tu pravděpodobnější variantu, že tento veřejný projev nikoho z učitelů ani ředitele k zamyšlní nad koncepcí sex. výchovy nepovede a vzbudí jen jejich nevoli a pocit, že to musí prosadit svůj co stůj. Takže potom nastanou nepříjemné věci třeba s vyšetřováním jak to bylo omluvenkou apod., začnou se mstít. Je prot lépe předejít těmto reakcím chytřejším postupem, který sice nedeklaruje naše křesťanství ale vede jistojistě k cíli, co se našich vlastních ratolestí týče. Až pomine doba jejich ohrožení různými orgány "péče" o dítě, potom se můžeme zasazovat za likvidaci této zhůvěřilosti. Jinak jde o hazard s vlastními dětmi, byť si myslíme, že jsme pevní v kramflecích. Nepodceňuj nepřítele. Nikdo menší než satan jím není a můžeš si být jistý, že používá pro sebe a své záměry, (ke kterým patří na předním místě kažení dětí) lidi na vysokých postech, kteří se mu zaprodali. Proto radím opatrný a chytrý postup. Oni nesmí pojmout podezření, nech je v nevědomosti o skutečných svých pohnutkách. Jich odhalením v boji takticky ztrácíš.
toto je typický případ -- část předmětu je v rozporu s rodinnou morálkou. Matika nebo fyzika je morálně indiferentní. Rodinná výchova však ne - její podstata je právě na rodině , ne na škole. A pokud mi bude školní "rodinná výchova" přespříliš zasahovat do mých rodičovských práv, neboj se to říct nahlas.
za výchovu je odpovědný rodič. Škola vzdělává, rodič vychovává / rodič může i vzdělávat
A když do omluvy jasně nahlas napíšu důvody, proč toto pro mé dítě NECHCI, má učitel zpětnou vazbu. Že v otázkách sexuální výchovy jsou i lidé co to mají jinak než stádo, že to je legitimní . Že jim není lhostejno, k čemu je vedeno jejich dítě. Optat se jak jsou připraveni na rodiny, co mají rodinnou výchovu pojatou jinak než velí ministr a osnovy .
Tak zrovna sexuální výchova je oblast, do které stát nemá co kecat. Pokud nedochází v rodinách ke zneužívání dětí, samozřejmě.
Myslím, že jednou z cest je učinit z dětí spiklence, či lépe řečeno spojence v boji s tímto světem. Tím myslím vysvětlovat dětem oč skutečně při antivýchově k otroctví ve školách jde, samotné je vybízet k tomu, aby samy rozlišovaly mezi dobrým, zlým, přirozeným, nepřirozeným. | |
| | | Anonymní Anonymní
| Předmět: Re: Rodinná morálka 03.07.08 8:05 | |
| - JL napsal:
- kirkmen napsal:
- To je mi jasné já to myslel jinak, prostě skupina lidí co by učila, ale nebylo by to ofiko, ti co by tam děti dávali by je měli jako na domácí vzdělávání. Vím je to neproveditelné, ale úřad by neměl co zavírat
No konečně po dlouhé době hádání konstruktivní nápad!
Myslím, že by to ani nemusel být finanční problém, pokud by to dobře zorganizovalo, jako takové místní buňky. Mám nějaký nápad, ale ještě zcela neuzrál do lehce sdělitelné formy, odhaduji že pro 5 rodin by to nebyl problém. Toho bych se rád účastnil, neboť a teď si přihřeju polívčičku, argumenty tipu - kat. školy nemáme dávejme děti do těch stávajících a učme je bojovat je dobrý, ale podle mínění některých zde je nápad, dát děti do kat. školy(dom. vyuč.) špatný, vždyť je tak izolujeme od skutečného stavu a až z té základní kat. školy příjdou na intr. nebo podobně bude po nich veta. Nezlobte se na mne, ale myslet si, že každé dítě je jiné a musí se k němu přistupovat úplně jinak . Třeba by bylo dobré některým dětem neříkat o andělech, co když zrovna tohle jim nevyhovuje, katechizmus a morálka je pro všechny stejná, stejně jako poslouchání autorit ať už to někomu dělá větší či menší obtíže. A jsme u těch novodobých pastoračních nesmyslů, že třeba růženec někomu nevyhovuje a je pro něho lepší litanie. Myslím si, že se zaměňuje slovo "nevyhovuje" a způsobuje větší "obtíže". Já se znovu nechci pouštět do dohadů, co jsem řekl to jsem řekl, jen to shrnu a nikomu to nenutím a ani nevyčítám, že to dělá jinak, jen reaguji na to co si myslím, že je co je. 1. Pokud se dětem jasně neukáže, že svět je špatný a je třeba se ho obávat dopadnou špatně 2. Děti jsou jako houba a při vší dobré vůli nasávají ve školách ten jed bezbožnosti 3. Kamarádi našich dětí by měli být bezzúhonní, z toho vyplývá že je stejně izolujem pokud toto provedem 4. Slušné oblékání a chování, znovu je izolujem 5. Naše výchova by se měla co nejvíce řídit radami sv. stolce (pravověrnými samozřejmě) a to ať je doba jaká je, pravda se nemění. Zdůrazňovat, že katechizmus je učení nejpotřebnější 6. a teď to nejdůležitější, že máme žít pro Boha a jemu sloužit a tzn. nesloužit světu. Každý kdo pracuje s nevěrci, ví jaké výrazivo jaká témata se probírají o čem se chtějí bavit, ty děti pokud chápou co po nich Bůh chce a zároveň vidí, že jejich vrstevníci konají jinak se trápí. Ať už proto, že se nemohou k ostatním připojit a nebo, že vědí že druzí konají špatně. Jak to nakonec udělám nevím, chtěl bych to nechat na Bohu, ale jen On ví jak to dopadne. |
| | | Anonymní Anonymní
| Předmět: Re: Rodinná morálka 03.07.08 8:06 | |
| - JL napsal:
- Takže debatu jsem vyvolal, dovolil bych si zatím shrnout nejdůležitější poznatky a myšlenky
Až přijde čas ateistické výchovy k promiskuitě v 7 třídě a vyřešíme to omluvenkou. Normálně tam napíšu něco ve smyslu
" jelikož je současné pojetí sexuální výchovy v školních osnovách v rozporu s křestanským pojetím výchovy jaké máme v naší rodině, prosím o omluvu dítěte xy z předmětu zz dne ....a dne...." Děkuji, s pozdravem...
Rodič je za dítě odpovědný, a nikdo mi nemůže nutit podrobovat dítě něčemu s čím nesouhlasím.
Máme totiž ústavou zaručenu svobodu náboženského vyznání a jeho praktikování. Stejně tak rodič je zákonným zástupcem dítěte a je odpovědný za jeho výchovu.
Kdyby padl ze strany školy nějaký "údiv" lze argumentovat právem na svobodu vyznání.
V zájmu obezřetnosti ale je třeba předpokládat tu pravděpodobnější variantu, že tento veřejný projev nikoho z učitelů ani ředitele k zamyšlní nad koncepcí sex. výchovy nepovede a vzbudí jen jejich nevoli a pocit, že to musí prosadit svůj co stůj. Takže potom nastanou nepříjemné věci třeba s vyšetřováním jak to bylo omluvenkou apod., začnou se mstít. Je prot lépe předejít těmto reakcím chytřejším postupem, který sice nedeklaruje naše křesťanství ale vede jistojistě k cíli, co se našich vlastních ratolestí týče. Až pomine doba jejich ohrožení různými orgány "péče" o dítě, potom se můžeme zasazovat za likvidaci této zhůvěřilosti. Jinak jde o hazard s vlastními dětmi, byť si myslíme, že jsme pevní v kramflecích. Nepodceňuj nepřítele. Nikdo menší než satan jím není a můžeš si být jistý, že používá pro sebe a své záměry, (ke kterým patří na předním místě kažení dětí) lidi na vysokých postech, kteří se mu zaprodali. Proto radím opatrný a chytrý postup. Oni nesmí pojmout podezření, nech je v nevědomosti o skutečných svých pohnutkách. Jich odhalením v boji takticky ztrácíš.
toto je typický případ -- část předmětu je v rozporu s rodinnou morálkou. Matika nebo fyzika je morálně indiferentní. Rodinná výchova však ne - její podstata je právě na rodině , ne na škole. A pokud mi bude školní "rodinná výchova" přespříliš zasahovat do mých rodičovských práv, neboj se to říct nahlas.
za výchovu je odpovědný rodič. Škola vzdělává, rodič vychovává / rodič může i vzdělávat
A když do omluvy jasně nahlas napíšu důvody, proč toto pro mé dítě NECHCI, má učitel zpětnou vazbu. Že v otázkách sexuální výchovy jsou i lidé co to mají jinak než stádo, že to je legitimní . Že jim není lhostejno, k čemu je vedeno jejich dítě. Optat se jak jsou připraveni na rodiny, co mají rodinnou výchovu pojatou jinak než velí ministr a osnovy .
Tak zrovna sexuální výchova je oblast, do které stát nemá co kecat. Pokud nedochází v rodinách ke zneužívání dětí, samozřejmě.
Myslím, že jednou z cest je učinit z dětí spiklence, či lépe řečeno spojence v boji s tímto světem. Tím myslím vysvětlovat dětem oč skutečně při antivýchově k otroctví ve školách jde, samotné je vybízet k tomu, aby samy rozlišovaly mezi dobrým, zlým, přirozeným, nepřirozeným. Dík za dobrý návod,doufám že Boží syn zasáhne dřív než ty omluvenky budu muset psát. |
| | | Anonymní Anonymní
| Předmět: Re: Rodinná morálka 03.07.08 8:08 | |
| Mikolaji sv.J. Křtitele rodiče "izolovali" od světa nebo znáš jeho příběh jinak? Takže podle tvého přesvědčení o izolaci od vrstevníků a naroubování doktríny měl pohořet |
| Předmět: Re: Rodinná morálka 03.07.08 8:42 | |
| - citace :
- Toho bych se rád účastnil, neboť a teď si přihřeju polívčičku, argumenty tipu - kat. školy nemáme dávejme děti do těch stávajících a učme je bojovat je dobrý, ale podle mínění některých zde je nápad, dát děti do kat. školy(dom. vyuč.) špatný,
Jo a tohle říkal kdo? Pokud snad narážíš na mě, tak já jsem několikrát zmiňoval, že proti katolickým školám a vyučování doma nic nemám. Varoval jsem pouze před přílišnou(někdy až sektářskou) izolací. - citace :
- vždyť je tak izolujeme od skutečného stavu a až z té základní kat. školy příjdou na intr. nebo podobně bude po nich veta.
A tohle řekl kdo? Herdek, neštvi mě. Opět jsem jen varoval, že se může stát pro některé děti pozdější opuštění domova osudným. Navíc. Znám případy, kdy tomu tak bylo. A nejen Žilková. - citace :
- Nezlobte se na mne, ale myslet si, že každé dítě je jiné a musí se k němu přistupovat úplně jinak
Eeee? Cože? : - citace :
- roll: . Třeba by bylo dobré některým dětem neříkat o andělech, co když zrovna tohle jim nevyhovuje, katechizmus a morálka je pro všechny stejná, stejně jako poslouchání autorit ať už to někomu dělá větší či menší obtíže.
A jsme zase u demagogie. Zkus zapojit rozum a možná ti dojde, že takovou hovadinu by ti žádný katolík při smyslech neporadil. Pokud ti tohle vychází na signálech, tak tady asi těžko. Tady jsou všichni katolíci. A to včetně Mikolaje, jehož argumenty ses neúspěšně pokusil převést ad absurdum. - citace :
- A jsme u těch novodobých pastoračních nesmyslů, že třeba růženec někomu nevyhovuje a je pro něho lepší litanie.
Zcestné závěry ze zcestných premis(které sis sám vymyslel). Na signálech bys měl úspěch, ale tady mě to docela mrzí. To si fakt myslíš, že by ti TOHLE někdo tady radil? Nezpochybňujeme tu tvou výchovu. Jen jsme se tě pokusili varovat, jaké případně problémy mohou nastat. Chápu, že nikdo z nás není Michal Semín a tak nemá tu autoritu. Rozhodně by sis ale mohl uvědomit, že jsme to mysleli v dobrém a nikdo na tebe neútočil. | |
| Předmět: Re: Rodinná morálka 03.07.08 8:45 | |
| - kirkmen napsal:
- Mikolaji sv.J. Křtitele rodiče "izolovali" od světa nebo znáš jeho příběh jinak? Takže podle tvého přesvědčení o izolaci od vrstevníků a naroubování doktríny měl pohořet
A svatého Augustina od světa nikdo neizoloval. Přesto je Učitelem Církve. Tenhle argument tedy moc přesvědčivý není. Tedy alespoň pro mne. | |
| | | Anonymní Anonymní
| Předmět: Re: Rodinná morálka 03.07.08 9:09 | |
| To nebyl argument, ale příklad. A jen sem to vysvětlovat jak jsem to myslel, netvrdím, že to tak musí být Já jsem si nemyslel, že na mě někdo útočí, vážně ne. Možná moje reakce tomu nasvědčují, ale jen jsem reagoval na něco o čem si myslím, že tak není. Jak jsem již říkal, mohu se mýlit. Nicméně si myslím, že Mikolajovi "přesvědčení" jsem vyvrtátil dobře. Další za všechny, nasadit na dítě doktrínu je neštěstí a proto má děti ve škole kde se učí jen podle doktríny. Ach jo Za co se omlouvám je, že jsem v jednom příspěvku reagoval na názory několika lidí a to je blbost, pardon. A nakonec, vždyť já ty děti ani doma neučím, jen si myslím, že je to pro ně dobré. Je to ovšem hodně náročné. ČESTNĚ PROHLAŠUJI, ŽE SI NEMYSLÍM, ŽE BY NA MĚ NĚKDO ÚTOČIL. |
| Předmět: Re: Rodinná morálka 03.07.08 9:21 | |
| Víš, já si myslím, že Mikolaj nepovažuje katolicismus za doktrínu. Své děti vede k víře, chodí do kostela...
Děti ve škole, kde se praktikuje sekularismus a ateismus má asi většina lidí. Pokud je rodič moudrý, dětem vše vysvětlí. Jak psal Anton. | |
| | | Anonymní Anonymní
| Předmět: Re: Rodinná morálka 03.07.08 9:33 | |
| |
| | | Anonymní Anonymní
| Předmět: Re: Rodinná morálka 03.07.08 10:04 | |
| Pak nevím jak jsem tomu měl rozumět, ale reagoval na můj příspěvek a přišlo mi, že ne katolicismus, ale doktrínu dom. vyučování. Načež ještě, že ne každému dítěti to vyhovuje. Nikdy bych si nemyslel, že je proti katolicismu!! Ale asi v mém podání to bere jako doktrínu. Ano já se přiznávám, že nevěřím ať už v přirozeném či nadpřirozeném řádu na radikálně jiné cesty jak to komu vyhovuje. Např. to jak jsem uváděl s tím růžencem, jak je to dnes moderní. Beru to selsky - Panna Maria řekla ať se modlíme růženec (nikde ani slůvko o tom, že někomu nevyhovuje) a tak to beru i podle té encykliky sv. otec Pius XI nám doporučil slova Lva XIII a z těch vyplývá, že je nemáme posílat do nekatol. škol. Bohužel sám v tomto selhávám Mě moc nejde pod nos to vysvětlování o podmíněnosti doby a pod. Co když je v tom víc ?????? To dobré co nám poradil Anton a Bůh mu za to žehnej, se pokouším dělat, ale vidím to jako nedostatečné. Stačí si přečíst jen učebnice historie, jaké akce ty školy pořádají a pak se mi ztrácí rozdíl když někdo říká doma je skleník a děti je odvrhnou, když je stejně učíš aby se chovali mezi nimi jinak v podstatě s nimi nekamarádili, slušně s eoblékali a to je jako nezavrhnou ? Já vážně nevím, ale já bych řekl že (tak to vidím na svých dětech), že trpí tím že je ostatní ve třídě neberou protože jsou jiní. |
| Předmět: Re: Rodinná morálka 03.07.08 10:16 | |
| - kirkmen napsal:
- Já vážně nevím, ale já bych řekl že (tak to vidím na svých dětech), že trpí tím že je ostatní ve třídě neberou protože jsou jiní.
To, že trpí je jen v pořádku. Kdyby jim to bylo jedno, už bych se nad tím pozastavil. Budou-li děti vychovány tak, jak Anton nastínil, nebude problém. Budou vědět PROČ je ostatní odmítají. Budou vědět, že se světem se smířit nelze. Trochu slabší osobnosti, nebo holky by s tím mohly mít potíže. Těžko nesou, když jimi většina opovrhuje. Ale nechci to zevšeobecňovat. Předejít tomu ale nelze. | |
| | | Anonymní Anonymní
| Předmět: Re: Rodinná morálka 03.07.08 10:38 | |
| - Iacobus Augustinus napsal:
- To, že trpí je jen v pořádku. Kdyby jim to bylo jedno, už bych se nad tím pozastavil.
Myslím, že „trpěním“ mínil Kirkmen problematickou socialisaci dětí, což v pořádku dle mého soudu není. Nejedná se o utrpení pocházející z nácviku ctností, ale naopak z jejich praktikování, což je zlé a nebezpečné, zvláště pro nevyzrálou osobnost dítěte. |
| | | Anonymní Anonymní
| Předmět: Re: Rodinná morálka 03.07.08 11:09 | |
| Jakube já souhlasím s tím, že žena je slabší a ve většině případů není schopna se muži vyrovnat (myšleno v mužských disciplínách a to i nesportovních), ale zrovna v morální a náboženské rovině jsme si rovni. Možná, že snáze podléhají okolí než muži, nicméně v horlivosti bych řekl, že muže předčí a hlavně nezapomínejme, že první po Bohu je žena a to Panna Marie. Já zase ze své zkušenosti vidím, že ženy odolávají těm vlivům více než muži. Ale také nechci generalizovat. |
| | | Anonymní Anonymní
| Předmět: Re: Rodinná morálka 03.07.08 11:13 | |
| - ospilos napsal:
- Iacobus Augustinus napsal:
- To, že trpí je jen v pořádku. Kdyby jim to bylo jedno, už bych se nad tím pozastavil.
Myslím, že „trpěním“ mínil Kirkmen problematickou socialisaci dětí, což v pořádku dle mého soudu není. Nejedná se o utrpení pocházející z nácviku ctností, ale naopak z jejich praktikování, což je zlé a nebezpečné, zvláště pro nevyzrálou osobnost dítěte. Samozřejmě Jakube, jak říkával sv.farář Arský "křesťan, který hledá život bez křížů, jde po velmi vetchém mostě". Jenže jsou schopni si ty děti uvědomit, že to tak má být. Ono se lehce vysvětluje 14 letému, že k...a je špatné slovo a další co nebudu popisovat, mnohem hůře se to vysvětluje 6 letému a navíc už je na jeho dušičce šrám, je to jako když někdo kydne hnuj na jeho čistou dušičku. A teď reakce na ospilose : Přesně tak jsem to myslel a hlavně jsem chtěl ukázat, že izolace doma není moc odlišná od té izolace ve škole, pokud se děti řídím tím co jim rodiče a náboženství káže. |
| | | Sponsored content
| Předmět: Re: Rodinná morálka | |
| |
| | | | Rodinná morálka | |
|
Similar topics | |
|
Similar topics | |
| |
| Povolení tohoto fóra: | Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
| |
| |